Laden Evenementen

« Alle Evenementen

6-daagse evolutiecursus | De Hortus

zondag 7 april 13:00

€130,00

De populaire 6-daagse evolutiecursus van de Hortus. Zonder microscoop, zonder boeken, ja je zes dagen op pad door de Hortus. Aan de hand van de uitgebreide Hortuscollectie neemt de gids je mee door de evolutie van het plantenrijk.

Van alg tot orchidee is een zesdaagse cursus over de gehele evolutie van het plantenrijk. Met behulp van de levende plantencollectie van de Hortus ga je door miljoenen jaren geschiedenis. De evolutie van de planten hangt sterk samen met de evolutie van onze planeet en met de ontwikkelingen van het dierenleven. Zonder microscoop, en zonder lang stil te staan bij de evolutie op het niveau van de plantencel, krijg je toch een idee van wat evolutie is, van een groene alg tot een bloeiende orchidee.

Arend Wakker van Open Oog producties geeft de cursus. Arend Wakker is van origine geoloog en heeft zich bij de Hortus Botanicus ontwikkeld tot plantenkenner en botanisch rondleider. De cursus wordt inmiddels al meer dan tien jaar gegeven in de Hortus, en is populair bij een divers publiek, van nieuwsgierige plantenliefhebbers tot botanisch tekenaars. De cursusdagen zijn 7, 14, (zaterdag) 20, 28 april, 12 en 19 mei. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 13:00 tot 16:00 uur. Deelname € 130,00.

Kaarten zijn te koop via dehortus.nl

 

Gegevens

Datum:
zondag 7 april
Tijd:
13:00
Kosten:
€130,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD + Google Maps
Website:
www.dehortus.nl

Wijzigingen voorbehouden