Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film |The way to paradise | Assadaaka Community

vrijdag 14 februari 19:00

Gratis

Vertoning korte speelfilm ‘De weg naar het paradijs’ van Wahid Sanouji met aansluitend gesprek met de regisseur. De film vertelt het verhaal van Najib (Aziz Akazim, bekend van Wolf en Mocro Maffia), een jongeman uit Amsterdam met een ogenschijnlijk veelbelovende toekomst als jurist. Wanneer zijn broer wordt gearresteerd lijkt het tij te keren. Waar Najib’s moeder er alles aan doet om de schijn op te houden van een normaal gezin, zondert zijn vader zich langzaamaan af, waardoor het gezin steeds verder van elkaar verwijderd raakt. Najib probeert stabiliteit te creëren op andere vlakken in zijn leven, maar ook dit lukt niet en hij lijkt overal buiten de boot te vallen. In zijn zoektocht naar zingeving ontmoet hij Brahim (Mamoun Elyounoussi, bekend van Spangas en Mocro Maffia), die hem wijsmaakt dat er maar één weg is naar het paradijs….

The way to paradise is een aangrijpende film, die voor vele kijkers voor herkenning zal zorgen. Maar ook voor diegenen die zich niet herkennen in de verhaallijn, is deze film een aanrader.

Na afloop van de film gaan wij in gesprek met de regisseur Wahid Sanouji en met het aanwezige publiek. Sanouji won eerder met zijn korte film ‘De beslissing’ de prijs voor ‘Beste regisseur’ op een internationaal filmfestival in Marokko.

 

Gegevens

Datum
vrijdag 14 februari
Tijd
19:00
Kosten
Gratis

Locatie

Assadaaka Community
Polderweg 300 1093 KP + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden