Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fringe Festival | Wortels en casave | Nowhere

woensdag 11 september 20:00

€13,00

Onias Landveld is een in Suriname geboren verhalenverteller. Als kind van ouders uit twee verschillende marron culturen beschouwt hij zichzelf donker aan beide kanten oftewel zwart in het kwadraat. Zijn roots liggen in de jungle van Suriname, maar hij heeft wortel geschoten in Nederland. Hierdoor zweeft hij tussen twee werelden, vier culturen en zes talen. En vanuit dat oogpunt staat hij op het podium.

Opgegroeid met traditionele cassave gerechten zoals Blomgomma en Bojo, is zijn verleden gekruld om zijn smaakpapillen. Onias spreekt daarom soms verlekkerd met een tongval hier ver vandaan. Maar hij is ook een Nederlandse stadsdichter voor Tilburg, liefhebber van kersenflappen en connaisseur van worteltaart. Niet schuw meer van de kou en al met al een meertalige woordkunstenaar met een zeer lichte voorkeur voor het Nederlands.

Onias Landveld gebruikt zijn werk om een ​​portret te schilderen van een persoon, die zijn plek zoekt in een wereld die hem niet helemaal accepteert. Wortels en cassave is een verhaalvertelling dat start met een jongen op een kwetsbare leeftijd. Met herinneringen aan de Surinaamse burgeroorlog, vluchtangst en het onbekende van een ander ver land. Het stuk glijd over onderwerpen als assimilatie en identiteit. Ben je eigenlijk degene wie je bent, omdat je het gelooft? Of omdat anderen je zo hebben gemaakt?  Maar ook zwart in Nederland zijn. Wat kunnen daarvan de gevolgen zijn?

Als artiest geeft Onias zich bloot. Hij stript zich emotioneel tot zijn adamskostuum en wat je ziet, is wat je krijgt. Dit alles om een connectie te maken. En daarin blijft hij confronterend. Hij schetst een beeld van een persoon op zoek naar een plek, in een wereld dat hem niet totaal accepteert.  Onias weet dat een groot deel van zijn identiteit is samengesteld. Wie en wat hij is, is voor een groot deel is ontstaan uit

de geschiedenis.  Gearrangeerd vanuit een duister verleden dat niet veel mensen kennen, begrijpen of kan schelen. Hij wordt gevormd door stukjes en beetjes van geschiedenis, fragmenten en situaties. Hij transformeerde ze in deze show tot gedichten, gesproken tekst en verhalen. Sommigen humoristisch, anderen snijdend tot op het bot, maar altijd eerlijk en leerzaam. En dit maakt hem tot wat hij is. Een zwarte, in Suriname geboren verhalenverteller met de Nederlandse nationaliteit.

Tickets

Gegevens

Datum
woensdag 11 september
Tijd
20:00
Kosten
€13,00

Locatie

Nowhere
Madurastraat 90 1094 GS
Website
nowhere.nl

Wijzigingen voorbehouden