Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gratis Lunchconcert | Muziekgebouw

donderdag 2 mei 12:30

Gratis

Het Rubens Consort is een flexibel en eigentijds collectief van bevriende topmusici, met een gedeelde passie en specialisatie voor kamermuziek. Geworteld in de rijke samenspeltraditie en geraffineerde klankcultuur van het voormalige Rubens Quartet, vertolken de leden van het Consort in kleine en grotere formaties meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis.

Ook op educatief terrein is het Rubens Consort actief, getuige de kamermuziekmodule The art of perception : the perception of art (workshops op middelbare scholen in het hele land) en het Rubens Consort Kamermuziek Lab, in samenwerking met het Prinses Christina Concours. De instrumenten van het Rubens Consort zijn beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Tip: Combineer de lunchconcerten met een rondleiding door het gebouw, voorafgaand aan het concert. Of met een lunch in ons restaurant.

De concerten in het kader van het Kamermuziek Lab worden mogelijk gemaakt door o.a. Prins Bernhard Cultuurfonds (Constant van Gestel Fonds en Mimi Cohen-Trijbits Fonds), de Van den Berch van Heemstede Stichting, Gilles Hondius Foundation en Fentener van Vlissingen Fonds.

Uitvoerenden
Rubens Consort:
Sarah Kapustin viool
Roeland Jagers altviool
Sietse-Jan Weijenberg cello

Prinses Christina Concours – laureaten:
Pieternel Tils viool
Sedna Heitzman altviool
Theodoor Heyning cello

Programma
Antonio Vivaldi Sonate voor twee celli RV 40
Johannes Brahms Sextet opus 18

Toegang gratis

Gegevens

Datum:
donderdag 2 mei
Tijd:
12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Website:
www.muziekgebouw.nl

Wijzigingen voorbehouden