Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Grolschenblues | Claron McFadden & Sven Ratzke | Bimhuis

woensdag 15 mei 20:30

€23,00

Stersopraan Claron McFadden en rasentertainer Sven Ratzke nemen je mee naar het roerige Berlijn van de jaren twintig.

Groschenblues speelt zich af in een bizarre wereld vol tragische en soms komische personages onder wie hoeren, circusartiesten en schurken. Hierin zijn Claron McFadden en Sven Ratzke de helden van de nacht, ondersteund door topmusici als Fay Lovsky. Geïnspireerd door Brecht en Weill zetten zij het podium in vuur en vlam met behulp van licht en schaduw, illusie en werkelijkheid. Performance en cabaret versmelten met show en opera, jazz en blues tot een opwindend spektakel.

‘Ratzke en McFadden nemen je mee naar hun vrije lezing van het Dreigroschenverhaal, naar de woningen achter de fraaie façades, met hun pooiers en hoeren, naar de macht van het geld en de dromen van een straatmadelief die ooit zelf aan de touwtjes van haar leven wil trekken.

Snel switchend tussen Duits, Nederlands, Engels en Frans laten ze die rauwe buurten tot leven komen – McFadden in grootse stijl. De operadiva, de actrice, het zwoele fluisterzangeresje, ze hebben allemaal een plek in deze schitterend theatrale voorstelling Groschenblues. Glamboy Ratzke, in strak zwart glittershirt, trekt zijn publiek met zijn lijf en stem de voorstelling in, met dank aan de nog lang niet uitgekauwde composities van het duo Weill en Brecht.

‘Schitterend theatrale voorstelling’ (de Volkskrant).

Line-up: Claron McFadden sopraan, Sven Ratzke zang, Florian Friedrich bas, Christian Pabst piano, Haye Jellema percussie,
Fay Lovsky zang saw/theremin

Aanvang: 20:30 / Prijs: € 23,00 / € 19,00

Gegevens

Datum:
woensdag 15 mei
Tijd:
20:30
Kosten:
€23,00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://www.bimhuis.nl/agenda/claron-mcfadden-sven-ratzke/

Locatie

Bimhuis
Piet Heinkade 3 1019 BR

Wijzigingen voorbehouden