Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Informatiemarkt | Zonnepanelen | Volkshotel

zaterdag 9 november 12:00 - 18:00

Gratis

Amsterdam wil in 2040 aardgasvrij en in 2050 klimaatneutraal zijn. Om dat te bereiken moet de stad veel meer schone energie opwekken dan op dit moment gebeurt. Veel daken in Amsterdam zijn geschikt voor zonnepanelen, maar bewoners die daar zelf mee aan de slag willen lopen soms tegen drempels aan.

Om te zorgen dat geen dak onbenut blijft, organiseert de gemeente samen met stichting !Woon en 02025 een informatiemarkt voor bewoners met praktische tips over onder meer vergunningen en financiering. Alle Amsterdammers die aan de slag willen met zonne-energie zijn van harte welkom

Informatiemarkt
Het Regionaal Energieloket is aanwezig om alles te vertellen over subsidies om huizen te verduurzamen. De energiecoach van !Woon loopt rond met praktische tips waar je dezelfde dag nog mee aan de slag kan en Dave van Dongen van GreenTec Sense laat zien hoe een zonnepaneel eruit ziet en hoe het nou eigenlijk werkt.

Lezingen
Diverse sprekers houden een lezing over bouwen op zonnewarmte, de ontwikkeling van zonnepanelen en hoe je zonnepanelen kunt financieren. Ook is er een lezing over hoe panden met een monumentstatus toch aan de slag kunnen met zonne-energie.

Kindermarkt
– Workshop robots maken op zonne-energie – Energie opwekken op de fiets van Velo Energeticus – Speurtocht

Om 16:45 uur Afsluiting door stadsdichter Gerschwin Bonevacia en wethouder Marieke van Doorninck
Stadsdichter Gerschwin Bonevacia draagt een gedicht voor over zonne-energie en de energietransitie. Marieke van Doorninck, wethouder Duurzaamheid, sluit de dag af. Daarna een borrel.

Check www.nieuwamsterdamsklimaat.nl/inspiratiedag

Gegevens

Datum
zaterdag 9 november
Tijd
12:00 - 18:00
Kosten
Gratis

Locatie

Volkshotel
Wibautstraat 150 1091 GR + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden