Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw | Bimhuis

maandag 24 februari 20:30

€19,00

Jazz Factory

Kom naar de kraamkamer van een eersteklas jazzorkest en laat je verrassen door fascinerende klanken en nieuwe benaderingen van bigband-jazz. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw presenteert een programma vol nieuwe muziek die speciaal voor het orkest is geschreven. In de serie JOC Jazz Factory hoor je actuele composities van bandleden en van componisten en jazzmusici waarmee het orkest regelmatig samenwerkt.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw treedt al jarenlang regelmatig op in het BIMHUIS. In concerten met uiteenlopende solisten van Misha Mengelberg tot Chris Potter en van Wolter Wierbos tot Tom Harrell heeft het orkest zich ontwikkeld tot vaste waarde in de jazzprogrammering van het Concertgebouw en werd ‘headliner’ op vele internationale podia en festivals. In 2010 won het de Edison voor het album Blues for the Date, dat door All About Jazz werd uitgeroepen tot beste ‘large ensemble album’ van dat jaar.

Jazz van nu speciaal gecomponeerd voor (en door) ‘de beste, meest veelzijdige en meest swingende bigband van Nederland’ (AD).

Line-up: Marco Kegel, Jorg Kaaij, Simon Rigter, Sjoerd Dijkhuizen, Juan Martinez saxen, Erik Veldkamp, Ruud Breuls, Jan van Duikeren, Wim Both trompetten, Jan Oosting, Ilja Reijngoud, Bert Boeren, Martin van den Berg trombones, Martijn van Iterson gitaar, Peter Beets piano, Frans van Geest bas, Marcel Serierse drums, Rob Horsting dirigent & arrangementen

Aanvang: 20:30 | Prijs: € 19,00 / € 16,00

Gegevens

Datum
maandag 24 februari
Tijd
20:30
Kosten
€19,00

Locatie

Bimhuis
Piet Heinkade 3 1019 BR

Wijzigingen voorbehouden