Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lab van de samenleving | Kwetsbaarheid | Koepel Steve Bikoplein

woensdag 29 mei 19:00

Gratis

Kwetsbaarheid. Van gemeentebeleid speciaal gericht op ‘kwetsbare groepen’. Tot ‘de kracht van kwetsbaarheid’, zoals het in leiderschaps- en mindfulnesskringen vaak klinkt. Wie bestempelen we als kwetsbaar en wat bedoelen we daar precies mee? Wat voor impact heeft dat label? Wie kan zich veroorloven om ‘kwetsbaar’ te zijn, onder welke voorwaarden? En wie of wat bepaalt dat?

In de laatste editie van het Lab van de Samenleving zijn onze gastsprekers Nathalie Lecina, oprichter van Studio Moio in Leiden, en Eva de Leeuw, innovator bij Studio Moio. Deze sociale onderneming zet jongeren in om oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken en zet MBO-studenten die op de rand van een drop-out staan in hun kracht. In een artikel in De Groene Amsterdammer zei Nathalie Lécina onlangs over ‘kwetsbaarheid’: “Kwetsbaar zijn ze hier niet, of in ieder geval niet meer of minder kwetsbaar dan ieder van ons. In systemen waarin we niet gezien worden voor wie wij zijn – en dat zijn er heel wat in deze maatschappij – zijn we allemaal kwetsbaar.”

Graag aanmelden via reserveren@movingartsproject.nl.

Het Lab van de Samenleving is onderdeel van De Kleine Prins, een kunstproject over samenleven, geïnitieerd door kunstenaarscollectief Moving Arts Project. In het Lab – een open koepel van hout op het Steve Bikoplein in Amsterdam – onderzoeken zij met lezingen, performances en dialoog elke 2 weken op woensdagavond thema’s als wonen, werk, kwetsbaarheid en bezit. De vergaarde inzichten vormen de ingrediënten voor een expositie en theatraal slot op 28, 29, 30 juni en 5, 6, 7 juli 2019 op het Krugerplein in de Amsterdamse Transvaalbuurt.

Gegevens

Datum:
woensdag 29 mei
Tijd:
19:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Steve Bikoplein
1092 GM

Wijzigingen voorbehouden