Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Les Siècles | Muziekgebouw aan ’t IJ

zaterdag 12 januari 20:15

€39,00

Twee late symfonieën van Mozart in combinatie met een compositie van de Duitse componist Helmut Lachenmann. Het lijkt een vreemde combinatie, maar het Franse kamerorkest Les Siècles onder leiding van François-Xavier Roth weet moeiteloos oude en nieuwe muziek te verbinden. Het orkest wil ieder muziekstuk spelen zoals het bij de première geklonken moet hebben. Het resultaat is niet zelden verbluffend.

Les Siècles staat bekend om de opwindende en vernieuwende interpretaties van oprichter en dirigent François-Xavier Roth. Met gedurfde programmering, waarbij het orkest alles speelt op een instrumentarium uit de tijd waarin de muziek werd gecomponeerd, trekt Les Siècles veel aandacht. Door de betrokkenheid van de musici en de gepassioneerde speelwijze is elke noot meteen een statement.

19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Public Insight i.s.m. We Are Public door geluidskunstenaar Harpo ’t Hart

In ‘Mozart meets Lachenmann’ wordt de nieuwe muziek van Lachenmann naast de klassieke symfonieën van Mozart geplaatst. Wat betekent het om met onze hedendaagse oren naar klassieke muziek te luisteren? En hoe beïnvloeden de klassieke werken van Mozart hoe de composities van Lachenmann klinken? Geluidskunstenaar Harpo ’t Hart neemt je aan de hand van sleutelwerken uit de moderne muziek en geluidskunst mee langs ideeën en composities die onze moderne manier van luisteren gevormd hebben. Want met de wereld om ons heen verandert onze manier van luisteren.

Uitvoerenden:
Les Siècles
François-Xavier Roth dirigent

Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 39
Helmut Lachenmann Mouvement
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 41 ‘Jupiter’

€ 39,00 | € 31,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 12 januari
Tijd:
20:15
Kosten:
€39,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Website:
www.muziekgebouw.nl

Wijzigingen voorbehouden