Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Letters of Hope and Sorrow | Newest Art Organization

vrijdag 3 mei 19:00 - 21:00

Een tentoonstelling van persoonlijke verhalen geschreven door mensen die vastzitten in een vluchtelingenkamp in het noorden van Griekenland. In november 2018 werkte Judith Geerts als artist-in-residence in het Vincent van Gogh-huis. In de geest van Van Gogh maakte ze briefpapier en enveloppen en bracht ze naar een vluchtelingenkamp in Griekenland. Het briefpapier werd uitgedeeld in de Engelse les bij Habibi.works, een naastgelegen makers-ruimte voor vluchtelingen. Jonge meisjes en jongens schreven over hun hoop en verdriet. Vijftien brieven zijn teruggestuurd naar het huis van Van Gogh en zullen in boekvorm worden gepresenteerd, in november 2019.

Tot die tijd worden de brieven op verschillende plaatsen getoond, in transparante lijsten, om aandacht te genereren voor de publicatie van deze verhalen. De schrijvers zijn jonge mensen die gedwongen waren om hun door oorlog verscheurde land te verlaten.

Tijdens het Bevrijdings-weekend worden deze brieven getoond bij Newest Art Organization, onder de titel: Letters of Hope and Sorrow – Exhibition of Letters.

Een ander kunstwerk van Judith, genaamd: Kinderpardon, zal ook te zien zijn tijdens deze tentoonstelling.

Op 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven. 5 mei is ook een dag om na te denken over het belang van vrijheid en te beseffen dat vrijheid kwetsbaar is. Hier vieren we dat we vrij zijn, en we tonen steun aan degenen die dat niet zijn.

Gegevens

Datum:
vrijdag 3 mei
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Wijzigingen voorbehouden