Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing Jeruzalem | Grand Café Frankendael

zondag 26 januari 14:00

€15,00

De vernieuwing van de naoorlogse Jeruzalembuurt nadert met de oplevering van Blok N door Studioninedots zijn voltooiing. Het woongebouw is ontworpen als een opvallend paviljoen dat zich aan alle kanten in een parkachtige omgeving bevindt. De witte, rastervormige structuur van het woongebouw is ingegeven door de historie van de buurt met zijn karakteristieke witte woningen. Deze historische bebouwing is in 2010 aangewezen als Rijksmonument en onlangs in volle glorie hersteld. De huidige opknapbeurt van Jeruzalem door renovatie, sloop-nieuwbouw én herinrichting van de openbare ruimte hebben ervoor gezorgd dat een gedifferentieerd aanbod van woningen is ontstaan.

Spreker
Arie van der Neut, architect bij Studioninedots, is al meer dan tien jaar betrokken bij de transformatie van de naoorlogse stadswijk. Met zijn architectonische en stedenbouwkundige expertise legt hij het verband tussen de uitgangspunten van het oorspronkelijke wederopbouwplan en de huidige ‘wederopbouw’ van Jeruzalem. Hoe zijn deze historische uitgangspunten toegepast en te herkennen in het stedenbouwkundig plan en de nieuwbouw? En hoe heeft men een eigen draai aan de ontwerpen gegeven met respect voor de cultuurhistorische betekenis van de wijk?

Extraatje
Wandel na afloop van de lezing mee met architecten en medewerkers van Studioninedots door Jeruzalem en bekijk de vernieuwing van de wijk met je eigen ogen!

 € 15,00 Regulier / € 7,50 Stadspas | Tickets verkrijgbaar  via ticketpagina

Gegevens

Datum
zondag 26 januari
Tijd
14:00
Kosten
€15,00

Locatie

Grand Café Frankendael
Middenweg 116 1097 BT + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden