Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Literair programma | Linnaeus Live | Oba Linnaeus

donderdag 25 april 19:00

€5,00

Gevarieerd programma over literatuur in samenwerking met Schrijvers uit Oost en de Linnaeus Boekhandel. Ontmoetingen met Schrijvers. Elke laatste donderdag van de maand – van 19:00 tot 20:00 – ontvangen we twee schrijvers waarvan net een nieuw boek uitgekomen is. In een informele setting, midden in de bibliotheek komen we meer te weten over de achtergrond van de gasten. Ze beantwoorden vragen over het hoe en waarom van hun werk en vertellen over hun schrijverschap. Bovendien wordt er een hartverwarmende soep geserveerd.

Inloop met soep vanaf 18.30 uur | Reserveren gewenst via linnaeus@oba.nl  | Reserveren via  linnaeus@oba.nl  020 694 0773 | Toegang met Oba-pas gratis / normaal € 5,00

Deze keer met:
Kira Wuck (1978) is dochter van een Finse moeder en een Indonesische vader. Ze groeide op in Amsterdam, maar voelt zich thuis bij het absurdisme en de melancholie uit de noordelijke landen. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Met haar overrompelende optredens won ze het NK Poetry Slam en de jaarfinale van Festina Lente. Haar poëziedebuut ‘Finse meisjes’ verscheen in 2012 en is niet onopgemerkt gebleven bij de jury’s voor de literaire prijzen. Zo heeft Wuck de C.W. van der Hoogtprijs 2013 gewonnen en is ze genomineerd voor de C.Buddingh-prijs 2013 en de Jo Peters Poëzie-Prijs. In 2016 verscheen haar verhalendebuut ‘Noodlanding’. Met ‘Finse meisjes’ maakte Kira Wuck haar entree in de Nederlandse poëzie. Vele duizenden lezers genoten van haar geheel eigen kijk op de wereld. In 2018 verscheen de langverwachte tweede bundel en laat ze haar Finse roots voor wat die zijn. ‘De zee heeft honger’ gaat over de anonimiteit van de stad, het verlangen om daaraan te ontsnappen en de verlokking van de zee.

Elfie Tromp (1985) studeerde psychologie en toneelschrijven. Sindsdien is zij schrijver, presentator en performer, Zij debuteerde in 2013 bij uitgeverij Lebowski met de roman ‘Goeroe’. Haar tweede roman ‘Underdog’ (De Geus) kwam uit in 2016 en werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de Dioraphte literatuurprijs. In datzelfde jaar schreef zij het Rotterdams Boekenweekgeschenk ‘Dat wat je niet mag nemen’ en het jeugdboekenweek geschenk ‘Zwarte flamingo’. Sinds 2013 is Elfie columnist voor Metro. In 2018 verscheen haar poëziedebuut ‘Victorieverdriet’.

 

Gegevens

Datum:
donderdag 25 april
Tijd:
19:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

Oba Linnaeus
Linnaeusstraat 44 1092 CL + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden