Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Minicursus Bodemleven | Amstelglorie

zaterdag 2 maart 14:00 - 17:00

€95,00

Wat leeft er eigenlijk in de aarde onder je tuindersvoeten? Hoe beïnvloedt het bodemleven je tuin en de planten? Wat kan jij doen om het bodemvoedselweb gezond te maken en te houden?

In deze mini opleiding leer je wat je kan doen om de bodem van je tuin gezond te houden. Tijdens de praktijk leer je hoe het bodemleven te herkennen in een monster van de aarde uit je tuin.

Op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart kan je een mini opleiding volgen onder begeleiding van Birgit Albertsmeier. Zij heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken van het bodemleven onder de microscoop.

Zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur is het theorie gedeelte waar je leert welke organismen er allemaal leven in de bodem en wat ze nodig hebben om gezond te blijven. Je wordt bekend met de verschillende maatregelen die de bodemgezondheid bevorderen.

Zondag van 10.00 tot 17.00 uur ben je de hele dag in de weer om in jouw bodemmonster de verschillende organismen te ontdekken en te identificeren. De verhouding tussen de verschillende soorten geeft je een duidelijk beeld van de conditie van je bodem.

Beide dagen worden georganiseerd door Hemkerhof op Amstelglorie.

Aanmelden

Gegevens

Datum:
zaterdag 2 maart
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€95,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Hemkerhof op Amstelglorie
Jan Vroegopsingel 7 1096 CN + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden