Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ode aan de meester | Hans van Maanen | Nationaal ballet

dinsdag 12 februari 20:15

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 14 februari 2019 at 8:15pm

One event on 17 februari 2019 at 14:00

One event on 20 februari 2019 at 8:15pm

€17,00

On the Move
On the Move voegde vorig jaar een nieuwe Van Manen toe aan het repertoire, ‘een adembenemende belevenis’ aldus de pers. In de choreografie gaat Van Manen de vele ritmewisselingen in het grillige Eerste Vioolconcert van Prokofjev met  een wonderbaarlijk ogenschijnlijk gemak te lijf: élke lijn, blikrichting, overgang en muzikale frase voelt onontkoombaar.

Symphonieën der Nederlanden
Voor de opening van Amsterdam Culturele Hoofdstad creëerde Van Manen in 1987 Symphonieën der Nederlanden, op de gelijknamige muziek van Louis Andriessen. Van Manen zag bij de opzwepende compositie beelden voor zich van Amerikaanse marching bands en gaf daaraan zijn eigen frisse interpretatie: zelfbewust, stoer en sexy.

Sarcasmen
Van Manens befaamde ‘balletten voor twee’-reeks is Sarcasmen. Tijdens dit ironische spel van aantrekken en afstoten – met een pianist als derde, belangrijke schakel – voeren de dansers een intieme dialoog over de liefde, waarbij ze elkaar tot het uiterste uitdagen.

5 Tango’s
Het spetterende finalestuk in Ode aan de Meester is 5 Tango’s, dat van alle Van Manen-balletten wereldwijd misschien wel het meest is uitgevoerd. In 1977 zette Van Manen met dit werk de ‘tango nuevo’ van Astor Piazzolla in Nederland op de kaart. De choreografie, op vijf contrastrijke composities, is een zinderend duet tussen de onderhuidse passie van de tango en de koele distantie van het ballet.

Gegevens

Datum:
dinsdag 12 februari
Tijd:
20:15
Kosten:
€17,00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://www.operaballet.nl/nl/ballet/2018-2019/voorstelling/ode-aan-meester

Locatie

Nationale Opera en Ballet
Amstel 3 1011 PN + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden