Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opening ledenexpositie | Kunstenaarsvereniging Sint Lucas | Oosterkerk

vrijdag 11 oktober 18:00

Kunstenaarsvereniging Sint Lucas telt rond de vijftig leden die allen werkzaam zijn binnen de verschillende disciplines van de beeldende kunst. Tijdens de expositie in de Oosterkerk tonen zeventien van hen recent werk. Er is voor gekozen om geen thema aan de expositie te verbinden, maar te tonen wat er op dit moment bij een ieder persoonlijk actueel is in het werk.

De expositie wordt op vrijdag 11 oktober geopend door de voorzitter van de vereniging Christ Gulickx en het geheel wordt extra feestelijk door een optreden van dansgezelschap Al Andalus met dans uit Sevilla.

De kunstenaars zullen zich door deze dans laten inspireren en met de kleuren rood en zwart ter plaatse een impressie maken van wat zij zien.

Deelnemende kunstenaars aan de expositie: Anneke Adama, Caro Schaars, Cees Kaspersma, Cilia Groenveld, Cora Mulder, Diane Lekkerkerker, Erik Timmermans, Hanneke Barendregt, Henk Rooimans, Herman Deen, Hilda Boer, Ingeborg Vreeswijk, Jan van Dijk, Jeroen Bijl, Patty van Hoften, Renée Blom, Sanneke Griepink, Sjoerdtje Hak en Wanda Janotoa

Kunstenaarsvereniging Sint Lucas is in 1880 opgericht vanuit de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en is hiermee een van de oudste kunstenaarsverenigingen van Amsterdam. Bekende leden van de vereniging waren onder meer Jan Toorop, Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Thérèse Schwartze. Van 1908 tot 1948 was koningin Wilhelmina beschermvrouwe van de vereniging.

Tussen 1908 en 1990 vonden de jaarlijkse ledenexposities plaats in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Sinds 1990 exposeert de vereniging op verschillende locaties.

Sint Lucas is tegenwoordig een landelijke kunstenaarsvereniging waarbinnen verschillende disciplines vertegenwoordigt worden als schilderkunst, fotografie, beeldhouwen, hout- en papierkunst en diverse druktechnieken.

Check www.kunstenaarsverenigingsintlucas.nl

Gegevens

Datum
vrijdag 11 oktober
Tijd
18:00

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden