Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Orange Blossom + MEDFest Ensemble | Muziekgebouw aan ’t IJ

vrijdag 22 februari 20:15

€37,00

MEDFest is een nieuw, rondreizend festival met muziek uit de landen rond de Middellandse Zee. De muziek en cultuur van de mediterranée in al zijn warmte, verscheidenheid en verbondenheid, te ervaren met unieke, eenmalige optredens en meer.

Line-up MEDFest 2019 Amsterdam
De eerste editie in Amsterdam wordt aangevoerd door de Franse band Orange Blossom. De muziek van Orange Blossom, bekend van de titelsong Ya Sidi van de Franse Netflix-serie Marseille, is een intrigerende mix van psychedelische rock à la Pink Floyd, Egyptische muziek zoals die van zangeres Oum Kalthoum en de postpunk van Joy Division.

Ook speelt het MEDfest Ensemble onder leiding van pianist|componist Martin Fondse (winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017) en de veelzijdige bassist|componist Eric van der Westen in samenwerking met nationale en internationale artiesten.

Onder hen zanger en gimbrispeler Farid Ghannam, bekend bij een miljoenenpubliek in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Farid Ghannam is vooral bekend van zijn popliedjes, maar in het klassieke en traditionele repertoire komt zijn zang en prachtige spel op de gimbri, een Afrikaanse basgitaar, pas echt tot zijn recht.

En fluitiste en zangeres Melek Mosso, een van de snelst rijzende sterren van de Turkse muziekscene. De jonge singer|songwriter Melek Mosso slaat bruggen tussen alle stijlen die op haar pad komen: van folk tot hiphop tot Arabische jazz. Ze staat bekend om haar theatrale podiumpersoonlijkheid.

Uitvoerenden
Orange Blossom :
Hend Hamed zang
Carlos Robles drums
Fatoma Dembele percussie
Pierre-Jean (Pj) Chabot viool
Antoine Passet gitaar

MEDFest Ensemble:
Martin Fondse piano
Eric van der Westen bas
Farid Ghannam gimbri en zang
Melek Mosso dwarsfluit en zang
en anderen

€ 37,00 | € 29,50 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 22 februari
Tijd:
20:15
Kosten:
€37,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Website:
www.muziekgebouw.nl

Wijzigingen voorbehouden