Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Performance | Artist is resident | Plein Theater

donderdag 22 augustus 20:00 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 20:00, repeating until 24 augustus 2019

Deze zomer verwelkomt het Plein Theater Dayna Martinez Morales, afkomstig uit Bolivia, die met het programma The Artist Is Resident werkt aan een installatie performance en een inclusief onderzoek. Haar residentie omvat zowel artistieke processen als het aanbieden van individuele authentieke bewegingssessies, dialogen met onderzoekers uit verschillende vakgebieden en performances.

Dayna zoekt naar verbinding tussen oude en nieuwe cultuur, identiteit, ritueel en transformatie. Hiervoor maakt ze gebruik van tools die ze te samen met haar partner Vincent Verburg de laatste jaren heeft kunnen ontwikkelen door onder andere hun onderzoek naar de traditionele en autochtone dansen uit Bolivia.

Met The Artist Is Resident bevraagt Dayna onze hedendaagse manier van leven, de snelheid en de competitieve manier van leven die lijkt te domineren en onze gedachten te sturen. “Als we ons zouden kunnen ontdoen van het beeld dat we door onze ogen zien, zouden we elkaar dan echt kunnen ontmoeten? Kan authentieke dans ons laten ervaren zonder oordeel?

Gegevens

Datum
donderdag 22 augustus
Tijd
20:00 - 22:00

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Website
plein-theater.nl

Wijzigingen voorbehouden