Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Pittige Mosterd | met hoofdgast Ewerdt Hilgemann | De Nieuwe KHL

woensdag 26 februari 20:30

Gratis

In Pittige Mosterd! krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Na DEF P, Alain Caron, Yvonne Kroese is dat deze vierde editie de gevierde kunstenaar Ewerdt Hilgemann.

Ewerdt is gefascineerd door de kracht van natuurelementen, die hij loslaat op perfect gecreëerde vormen. Vooral met zijn ‘Implosion Sculptures’ maakte hij wereldwijd naam. In 2014 werd Hilgemann uitgenodigd door de stad New York om zijn werk voor een periode van drie maanden op de middenberm van de Park Avenue te tonen. Recent heeft museum Kröller Müller een aantal werken van hem aangekocht en eren zij hem in maart 2020 met een overzichtstentoonstelling.

Onze ontwapenende gastvrouw Maureen Kamphuis ontlokt de gast ontboezemingen over de successen en leerzame mislukkingen en over het geheime recept om de inspiratie op gang te houden. Put hij kracht en energie uit een geheime liefde voor de natuur, een knotsgekke hobby, een bepaalde muziekstijl of een eetverslaving, om telkens weer creatieve hoogstandjes af te leveren? Je ontdekt het in Pittige Mosterd! Én je kunt zelf uitproberen of het voor jou ook werkt.

De wintersalon biedt je, naast deze onbetaalbare inside-information, een warme en open sfeer waarin je de wintergast én andere creatief ingestelde buurtgenoten beter kunt leren kennen. Stel vragen, deel je eigen ervaringen en luister naar die van anderen, en laat zo deze winter je eigen inspiratie tot bloei komen!

Nieuwsgierig hoe zo een avond gaat? Luister hier de podcast van Geluiden uit Oost van een eerdere editie!

Gegevens

Datum
woensdag 26 februari
Tijd
20:30
Kosten
Gratis

Locatie

De Nieuwe KHL
Oostelijke Handelskade 44A + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden