Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Presentatrie Boekje over armoede | Jungle Amsterdam

donderdag 30 januari 15:00

Gratis

In 2019 startte Jungle Amsterdam en Crossroad Culture een project: Ik ben moe van armoe!” Een groot aantal deelnemers uit Amsterdam Oost werd gevraagd om te vertellen welke knelpunten zij ervaren in inkomensproblematiek en welke oplossingen zij zelf zien. Hun verhalen zijn op humoristische, maar ook satirische wijze samengebracht in de korte publicatie: ‘Het armoede alfabet van Treintje Rosewater en Sonja Abdelmiskin’. De verhalen en ervaringen kwamen voort uit dialoogtafels met mensen op, onder, of net boven de armoedegrens.

De verhalen zijn dus gebaseerd zijn op reële situaties maar weergegeven op fictieve locaties en met fictieve personen. Het doel van het project is om armoede uit de taboesfeer te halen en daarmee, weg van achter de voordeur en bovendien actief aan te dragen waar oplossingen liggen.

De presentatie van de resultaten van het project “Ik ben moe van armoe” vind plaats op 30 Januari middels een drietal voordrachten en een debat waarin het publiek kan reageren op een aantal stellingen over oplossingen. Aan het eind van de bijeenkomst wordt het boekje aangeboden aan vertegenwoordigers van de stad Amsterdam.

Gegevens

Datum
donderdag 30 januari
Tijd
15:00
Kosten
Gratis

Locatie

Jungle Amsterdam
Tweede van Swindenstraat 26 1093 VS + Google Maps
Website
www.jungle.amsterdam

Wijzigingen voorbehouden