Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

RCO Cello Sociëty deel VI | Fred Edelen + Christina Scott Edelen | Splendor

zaterdag 22 februari 20:30

€17,50

Sinds begin 2019 presenteren wij een serie in Splendor: De RCO Cello Sociëty. Alle 13 cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest laten zich afzonderlijk, alleen of met muziekale vrienden,van een andere kant zien dan die van hun gebruikelijke als orkestmusicus. Ze tonen hun veelzijdigheid en creativiteit in 13 verschillende programma’s die exclusief in Splendor te horen zullen zijn.

Deze unieke serie komt tot stand door samenwerking met Splendor en met de genereuze hulp van het Christiaan Vlek Fonds dat de cellogroep ondersteunt bij het organiseren van bijzondere projecten.

Op het 6e concert in deze reeks maken we kennis met Fred Edelen en zijn vrouw de klaviciniste Christina Edelen, beide afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Den Haag waar zij beiden aan de oude muziekafdeling klassen volgden.

Na posities in de orkesten in Housten en San Antonio streek Fred in 2003 definitief neer in Nederland om plaatsvervangend solocellist te worden in het Concertgebouworkest. Hij is naast het orkest zeer actief in de kamermuziek met het Egmont kwartet en maakt ook deel uit van het Concertgebouw Kamerorkest.

Hun liefde voor de barok hebben Fred en Christina nooit verloren en hoe prachtig is het dat het Duo Edelen in de RCO Cello Sociëty velen jaren later met grote passie dit prachtige repertoire laat horen. Op het programma muziek van hun laatste CD ‘Les Delices de la Solitude’, van o.a. Boismoitier, Corrette en Barriere.

Gegevens

Datum
zaterdag 22 februari
Tijd
20:30
Kosten
€17,50

Locatie

Splendor
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
Amsterdam, 1011 LX
+ Google Maps
Website
https://splendoramsterdam.com

Wijzigingen voorbehouden