Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Re:set Films #21 Woman at Wat + spreker Gaby van Wonderen | NewWerktheater

vrijdag 19 april 20:30

pay as you like

Re:set Films en NewWerktheater presenteren met trots de tweede van een reeks nieuwe filmavonden: met het droogkomische Woman at War bovendien de zekerheid van een opwindend maar vooral feel-good avondje uit. Happy activiste en Love Not Waste oprichtster Gaby van Wonderen is de uitgelezen persoon om de maatschappijkritische Halla – die vakkundig met pijl en boog hoogspanningsmasten neerhaalt – in te leiden. Voorafgaand aan de film is er de mogelijkheid om in het restaurant van NewWerktheater te dineren.

Halla leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Net op het moment dat ze haar grootste operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor adoptie wordt ingewilligd. Terwijl Halla zich voorbereidt op het moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen.

Gaby van Wonderen koos bewust voor Happy Activism, omdat ze merkte dat door samenwerken mensen sneller aanhaken bij schoonmaakacties èn ze er zelf ook meer energie van krijgt. In plaats van grote bedrijven of de overheid de schuld te geven komt Gaby liever in actie. In 2016 begon ze met Love Not Waste om haar vaardigheden als duurzame inkoper te combineren met haar ambitie om de oceaan te beschermen. Ook zo benieuwd naar haar motivaties en roze bril 🙂 ?

Re:set filmavonden zijn vrij toegankelijk, maar wij geloven niet in ‘gratis’ want ergens heeft het iets of iemand iets gekost. We laten jou als bezoeker de ervaring achteraf op waarde beoordelen. Dit noemen wij Pay What You Like. Voor aanvang van ons programma leggen we uit op welke manieren je jouw bijdrage kunt doen. Het enige wat jij van tevoren moet doen is een plekje reserveren en natuurlijk genieten van de avond!

Gegevens

Datum:
vrijdag 19 april
Tijd:
20:30
Kosten:
pay as you like
Evenement Categorieën:
,

Locatie

NewWerktheater
Oostenburgergracht 75 1018 NC + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden