Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Shaffy Poëzie Podium | Ramses Shaffyhuis

vrijdag 13 september 16:00 - 17:00

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Niet zonder ons; één van de bekende levensmotto’s van Ramses Shaffy waarin de jaren 60 / 70 doorklinken. Zijn werk is voor menig schrijver / dichter nog altijd een inspiratiebron. In dit kader verwelkomen we in de sociëteit graag nog een nieuw, terugkerend initiatief: het Shaffy Poëzie Podium. Vandaag met Stanislaus Joworski, Gerardo Insua Teijeiro en Hans F. Marijnissen.

Stanislaus Joworski geeft Tai Chi lessen in België, in combinatie met gesprekstherapie, massage en gezonde levensstijl. Daarbij is ook zijn kennis van de kruidenleer van belang. Hij trad op in de dichtersgroep Absurdo en presenteerde op het dichterspodium “Dichter bij Den engel” in Den Haag. Van hem verschenen drie bundels in eigen beheer en momenteel is hij bezig met een bundel in Nederlands en Suid Afrikaans.

Gerardo Insua Teijeiro is een multi talent. Hij manifesteert zich niet alleen als dichter maar ook als spreker en bassist van twee metal bands, Hij is een zeer bedreven slam rap dichter. In zijn dichtbundel “Theater van het hart” wordt u meegevoerd op zijn woordenstroom met veelal verrassende ontwikkelingen.

Hans F. Marijnissen is dichter pur sang en woonachtig in Eindhoven. Hij is geboren in 1949 en schrijft sinds 1964. Hij publiceert in bundels, tijdschriften en bloemlezingen. Hans was in zijn arbeidzaam leven wektuigbouwkundige in de metaalindustrie, maar heeft ook heel andere kanten. Zo speelt hij percussie in diverse bands en orkesten en schrijft songteksten. Sinds 2013 neemt hij deel aan poëzie evenementen. Hij is o.a. voorzitter van de Poëzieclub in Eindhoven, lid van de vereniging van Kempische schrijvers en oprichter van de Dichterstafel in Eindhoven. Hij publiceerde bij uitgeverij Helmdall vorig jaar zijn vierde bundel “Honger, dorst en verlossing”.

Gegevens

Datum
vrijdag 13 september
Tijd
16:00 - 17:00

Locatie

Ramses Shaffy Huis
Piet Heinkade 231 1019 HM

Wijzigingen voorbehouden