Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Silbersee | Muziekgebouw

donderdag 28 maart 20:15

€34,00

In 2018 lanceerde Silbersee de cyclus Stimmung, een jaarlijkse reeks muzikale evenementen over de menselijke stem: haar schoonheid, haar breekbaarheid, de capriolen waartoe ze in staat is, en bovenal haar vermogen de ziel te beroeren. In deze tweede editie staat Das atmende Klarsein (1980-1981) van Luigi Nono centraal, een zelden gehoorde 20ste-eeuwse klassieker. Bovendien vroeg Silbersee twee componisten om zich door Nono te laten inspireren.

In Das atmende Klarsein verklankt Nono de spanning tussen het tijdelijke en het eeuwige: wat is de waarde van het individu tegenover de oneindigheid van het universum en de tijdloosheid van de dood? Arnold Marinissen (1966) bezingt in zijn commentaarstuk de adem, de vrije natuur en het verglijden van de tijd. Giuliano Bracci (1980) beschouwt aan de hand van teksten van Giordano Bruno de plaats van de mens in het oneindige heelal.

Muziektheaterhuis Silbersee is vaste bespeler van het Muziekgebouw – vorig seizoen nog met Homo instrumentalis, dat door NRC een van de beste voorstellingen van het jaar werd genoemd. De eerste editie van Stimmung, in maart 2018, was gewijd aan het gelijknamige werk van Karlheinz Stockhausen.

Uitvoerenden
Silbersee
Romain Bischoff dirigent
Wouter Snoei geluidsontwerp

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Inleiding door Michel Khalifa

20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Luigi Nono Das atmende Klarsein
Arnold Marinissen Nieuwe compositie (wereldpremière)
Giuliano Bracci Nieuwe compositie (wereldpremière)

€ 34,00 | € 27,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 28 maart
Tijd:
20:15
Kosten:
€34,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Website:
www.muziekgebouw.nl

Wijzigingen voorbehouden