Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Butcher and the Somm | House of Watt

zaterdag 9 november 14:00 - 21:00

Casa San Carlo komt ook dit najaar weer naar Nederland om je alvast een voorproefje te geven van hun prachtige kerstwijnen & streekproducten.

Op zaterdag 9 en zondag 10 november a.s. staat sommelier Torben Heerze in House of Watt om u enkele heerlijke wijn-spijs combinaties te laten proeven. En dit keer komt hij niet alleen…

‘Huisslager’ Simone Ferrara uit Monteleone d’Orvieto komt mee, die en trakteert je op geweldig vers vlees, direct uit Umbrië! Je kan je vlees vooraf bestellen via : bit.ly/bestellen-casa-sancarlo

Het programma voor deze geweldige dagen: Vanaf 14:00 uur kun je diverse Umbrische wijnen proeven met Torben (deelname 10 euro p.p.) – en uiteraard bestellen / meenemen voor thuis. Je kan gewoon lekker in- en uitlopen en ter plekke je keuze maken.

Op zaterdag begint om 17:30 uur de Aperitivo aan de bar, denk wijn, denk bier, denk cocktails en dit alles begeleidt met de lekkere worstjes van Simone.

Vanaf 18:30 uur schuif je aan je de keukentafel voor een fantastisch diner – met italiaanse wijnen, pasta en bistecca.

Gedurende de hele dag kun je je bestellingen ophalen, proeven, kopen en genieten van alles Umbria te bieden heeft.

Zoals de enige echte Chianina-steak, ofwel de beroemde ‘Bistecca Fiorentina’! Dit bijzondere Chianina vlees met zijn goddelijke smaak is in Nederland bijna niet te krijgen – of alleen in heel grote hoeveelheden en tegen een pittige prijs – maar gelukkig wonen zij op het Italiaanse platteland, waar deze gigantische runderen vrolijk om hen heen staan te grazen. De gasten in Casa San Carlo smulden tijdens de vele wijnproeverijen al van een ‘tagliata’ van een Chianina-rund, uiteraard vergezeld van een goed glas rode wijn!

Uiteraard nemen ze ook de ‘gewone’ T-bone steaks en ossenhaasjes mee èn die overheerlijke, gekruide worstjes (salsicce) die nooit ontbreken in een Umbrische ‘mixed grill’. Wist je trouwens dat je met die worstjes als basis een veel smaakvoller ‘ragù maakt (vleessaus) dan met gewoon gehakt?

En natuurlijk neemt slager Simone ook de typisch Umbrische gedroogde wild-zwijn worstjes mee, het jachtseizoen op de ‘cinghiali’ (wilde zwijnen) is hier immers net weer begonnen… Verder kun je je tijdens de proeverij tegoed doen aan Italiaans ‘fingerfood’: plakjes heerlijke Prosciutto crudo, mortadella, coppa… je waant je weer eventjes in Umbrië.

Je haalt jouw bestelling vervolgens op bij House of Watt, waar Torben je meteen een mooie kerstwijn kan adviseren.

Kortom: wijn- & vleesliefhebbers: geef je bestelling voor dit bijzondere vlees vast aan ons door via het formulier op bit.ly/bestellen-casa-sancarlo

dan slingeren wij wat verse koeien in de koelwagen, speciaal voor u!

Gegevens

Datum
zaterdag 9 november
Tijd
14:00 - 21:00

Locatie

House of Watt
James Wattstraat 73 1097 DL + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden