Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop | Luisteren met je lichaam | Oosterkerk

woensdag 12 juni 20:00

€15,00

Deze workshop wordt aangeboden in samenhang met het concert Nieuwe Registers voor cello, piano en orgel dat op zondag 16 juni om 12:00 uur plaatsvindt in de Oosterkerk. Regisseuse Ganna Poppea Veenhuysen, die de dramaturgische vormgeving van dit concert deed, gebruikte daarbij haar unieke werkwijze: beweging, theatraliteit en fysieke expressie laten ontstaan vanuit de muziek. In deze workshop laat zij belangstellenden kennis maken met dat proces.

Bij een concert is normaal om zittend op een stoel te luisteren naar de muziek en deze over je heen te laten komen. Maar wist je dat je lichaam ook meeluistert? In het lichaam ontstaan door de muziek allerlei impulsen, die wij als concertbezoeker gewend zijn te onderdrukken. Ganna Veenhuysen is er een meester in om mensen op een ontspannen en inspirerende manier te laten ontdekken, welke impulsen dat zijn. Zij neemt de deelnemers stap voor stap mee op deze ontdekkingstocht. Er kunnen allerlei bewegingen en vormen van expressie ontstaan, die tot een nieuw en intens beleven van de muziek leiden. Zo ontdek je de muziek van een heel andere kant en beleef je deze meer fysiek en minder vanuit het denken.

Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth verzorgen de live muziek tijdens deze workshop. Deze muziek komt ook terug in het concert van 16 juni.

Maximaal aantal deelnemers 20. Uiterste aanmelddatum 1 juni 2019.
Aanmelden via info@cellosonate.nl
Check www.poppea.nl | www.cellosonate.nl/nieuweregisters

Gegevens

Datum:
woensdag 12 juni
Tijd:
20:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden