Home Eten&Drinken Exclusieve chocolade proeven in de Marmerenzaal

Exclusieve chocolade proeven in de Marmerenzaal

0

Het belooft een dag vol proeverijen, bijzondere chocolades en mooie combinaties met speciaal bieren, kazen en meer te worden. Op 22 oktober vindt de zesde editie plaats van het jaarlijkse Origin Chocolate Event in het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan de Mauritskade. Volgens de organisatoren hét chocolade evenement voor de fijnproever! Je kunt er de internationale top van de chocolademakers ontmoeten.

De crème de la crème van de internationale chocoladewereld reist voor dit evenment ieder jaar af naar Amsterdam. Zij presenteren hun chocolade en vertellen avontuurlijke verhalen over de cacao plantages en hoe zij de cacao gebruiken om de mooiste repen te maken. Deze prijswinnaars van gerenommeerde internationale awards komen uit landen als Ecuador, Vietnam en Madagaskar. Maar ook chocolademakers en chocolatiers van eigen bodem zijn goed vertegenwoordigd. Wat dacht je van bean-to-bar maker Kees Raat (Metropolitan) of Alexandre Bellion (Chocolaterie Bellion), bean-to-bonbon maker voor diverse sterrenrestaurants. Een aantal nieuwe chocolademakers maken hun entree op het evenement. Zo zal onze Vlaamse buur en bean-to-bar chocolademaker Mario Vandeneede (Chocolatoa) aanwezig zijn, maar ook de Chocoladeverkopers en Chocolate El Rey met hun bijzondere Venezolaanse chocolade.

Leren, inspireren en vooral proeven
Tijdens het Origin Chocolate Event proef je de herkomst van chocolade en ervaar je de vele verschillende smaakverschillen tussen de cacao soorten en regio’s. Van fruitige tonen zoals citrus of kers, tot aards en smaken als hout en tabak, er zijn zoveel aroma’s te ontdekken in goede chocolade. Origine chocolade proeven is vergelijkbaar met het proeven van de beste soorten koffie en wijn. Tijdens het evenement zijn er vele interessante proeverijen en presentaties. Ook kun je genieten van de mooiste chocolade pairings met bijvoorbeeld speciaal bier, Madeira wijn, whisky, rum en zelfs met Nederlandse kazen.

Origin Chocolate Event op 22 oktober in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. originchocolate.eu/nl/