Home Eten&Drinken Experimentele Gastronomie met tweesterrenchef Edwin Vinke in Lloyd Hotel

Experimentele Gastronomie met tweesterrenchef Edwin Vinke in Lloyd Hotel

0

Binnen de muren van het Lloyd Hotel is er al gedurende drie jaar een gastronomisch experiment gaande onder de raadselachtige naam Steinbeisser. Een select gezelschap wordt getrakteerd op een 5-gangen menu, bereid door wisselende top-chefs en altijd biologisch en puur plantaardig. Niet alleen de smaak en textuur prikkelen de zintuigen, ook het door kunstenaars ontworpen bestek en servies zorgen voor een ervaring die de waarneming van het geserveerde eten verandert. In oktober zijn de volgende gastronomische sessies.

In oktober gaat tweesterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang een exclusieve diner serveren in het Lloyd Hotel. Het diner is volledig plantaardig (vegan) waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn uit Nederlandse biodynamische of biologische landbouw. Plezier, passie en perfectie is de basis van Vinke’s keuken waarvoor hij in 2011 door Gault Millau is uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Voor deze editie van Steinbeisser belooft Edwin Vinke in het bijzonder aandacht geven aan historische en uitzonderlijke bloemen, kruiden en groenten. Een bijzondere uitdaging voor een chef die zijn inspiratie haalt uit de Zeeuwse Wateren.

Steinbeisser betekent iets als bijten op steen’. Het is een metafoor voor de weelderige kant van de kunst en de verhoging van de nieuwe idealen en overtuigingenEen platform gelijktijdig consistente en grenzeloze in het verkennen van de huidige stromen.

In deze editie mogen de gasten gebruik maken van onvergetelijke bestek ontworpen door Stian Korntved Ruud en Sarah Hurtigkarl, en het unieke servies gemaakt door Patricia Domingues, Matthias Dyer, Tatjana Giorgandse, Deborah Rudolph, Tala Yuan en Valentin Loellmann. Ontwerper Stian Korntved Ruud heeft voor deze editie een unieke serie van houten lepels ontworpen. Het hout wordt door de kunstenaar verzameld in inheemse bossen en vervolgens op traditionele wijze met de hand en met bijl, lepelmes, gutsen en andere werktuigen gevormd en bewerkt. Een lepel maken duurt één tot drie uur, de lepelvormen die hierbij ontstaan zijn fascinerend en uniek. De verrassing van de avond komt van Sarah Hurtigkarl. Zij heeft goud- en silversmeden aan de Royal College of Art in Londen studeert en in haar werk zoek zij de grens op tussen bestek, kunst en sieraden.

Voor 125 euro per persoon kun je op 9, 10 en 11 oktober aanschuiven bij het vijfgangenmenu van chef Edwin Vinke met wijn of sap-arrangement gecurateerd door sommelier Mike Dooms. Maar dan moet je wel reserveren via [email protected] en verdere informatie betreffend de diner kun je hier vinden.