Home Oostelijke Eilanden Expo TransTaalKinderen komt naar De Witte Boei

Expo TransTaalKinderen komt naar De Witte Boei

0

Kinderen die vertalen voor hun ouders. Zij openen deuren en verbinden werelden, maar blijven in die rol vaak onzichtbaar. Met een expositie brengt Moving Arts Project samen met deze kinderen hun rol als vertalers in beeld. De expo TransTaalKinderen trekt door de stad en kun je tot 14 oktober zien en beleven in de Witte Boei in de Kleine Wittenburgerstraat.

De expositie laat foto’s zien die de vertaalkids hebben gemaakt tijdens de workshops. Daarin zij leerden zij spelenderwijs hun ervaringen als vertaler vast te leggen. Buiten bij de de Witte Boei  staan levensgrote deurportretten. Binnen in de Witte Boei en het huisje van speeltuin Wittenburg is op de binnenexpo meer te zien door de kinderen is gemaakt .

Dialoog, theater en spel
Het onderwerp wordt verdiept op 10 oktober tijdens het TransTaalForum. In een interactieve mix van dialoog, theater en spel wisselen taalexperts, ervaringsdeskundigen, wijkprofessionals en andere geïnteresseerden van gedachten over het thema vertalen voor je ouders.

Vertalen voor je ouders
Aan de hand van fotografie en grafische vormgeving vertellen op vrijdag 12 oktober vijftien kinderen van ouders met een meervoudige taalachtergrond hun verhaal hoe het is om te vertalen voor je ouders. Dat varieert van kinderen die met hun ouders een andere taal dan het Nederlands spreken, of kinderen van ouders met een beperking.

TransTaalForum
Moving Arts Project begeleidt deze kinderen met workshops gericht op hun skills als vertaler. Ook wordt bij de gezinnen langs gegaan om hun verhaal als gezin te horen. Van alle foto’s en verhalen is er een tentoonstelling op openbare plekken in Amsterdam. Daarbij hoort ook het TransTaalForum waarbij met voorbijgangers, betrokkenen en professionals in gesprek wordt gegaan over kindvertalers.

Check TransTaalKinderen