Home Kunst Extra openingstijden tentoonstelling ‘Droombeelden van een verweesde stad’

Extra openingstijden tentoonstelling ‘Droombeelden van een verweesde stad’

0

Schilderijen, tekeningen en collages van Mirjam Hagoort zijn te zien in het Borneo Architectuur Centrum (BAC). Op de zondagen 8 en 22 april is de kunstenares aanwezig voor toelichting op haar werk.

Voor haar werk vindt Hagoort, dochter en echtgenoot van een architect, veelal inspiratie in de stad en haar gebouwen. Foto’s van de stad zijn de basis van het werk van Mirjam Hagoort: ‘Een foto is voor mij nooit het eindresultaat, maar altijd de opzet om tot een schilderij te komen. De foto is voor mij een alibi om aan de slag te gaan.’ Zij fotografeert bij voorkeur ontheemde stadslandschappen, die als uitgangspunt dienen voor haar schilderijen, tekeningen en collages in gemengde technieken.’

Verweesde gebouwen, verlopen industrieterreinen of lege pleinen intrigeren Mirjam Hagoort het meest. ‘Al gaat het me zelden om de gebouwen of fenomenen zelf. Het is mij te doen om de verhouding tussen licht en donker, de contrastwerking tussen details en het droombeeld dat ze opwekken. Vaak zijn het beelden die blij én weemoedig stemmen. Ik noem het ‘droevige schoonheid.’

Mirjam Hagoort combineert haar vrije werk met opdrachten, voornamelijk voor interieurontwerpen. Al dan niet in samenwerking met architecten ontwerpt zij screens en raambekleding, interieurpanelen, wand- en glasdecoraties en grafisch behang. Ook daarvoor vormt haar uitgebreide fotoarchief, samen met een bescheiden collectie herbaria, steeds het uitgangspunt.

De tentoonstelling toont circa vijfentwintig werken, schilderijen, tekeningen en collages, die samen een beeld geven van de ontwikkeling van het oeuvre van Mirjam in de periode van 2000 tot 2018.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met 22 april 2018, tijdens de openingstijden van het Borneo Architectuur Centrum, maandag t/m vrijdag van 10.00tot- 16.00 uur. En tijdens de extra openingstijden op de zondagen 8 en 22 april van 12.00 tot 17.00 uur.

BAC, R.J.H. Fortuynplein 4, Borneo-eiland.

Vorig artikelResto van Harte: Smakelijk eten in een ongedwongen sfeer
Volgend artikelHoning op tafel en proeven in de Hortus