Home Wonen Extra woonruimte door meldpunt leegstand

Extra woonruimte door meldpunt leegstand

0

Het is een open deur, maar de vraag naar woningen in Amsterdam is groot. Het gebruik van de beschikbare ruimte moet daarom zo optimaal worden benut. Het is nu mogelijk leegstaande ruimte te melden bij een daarvoor in het leven geroepen meldadres van de gemeente. Als de opgegeven informatie klopt, wordt deze toegevoegd aan de bestaande leegstandskaart. Ondernemers die bijvoorbeeld ruimte zoeken om te transformeren naar woningen kunnen van deze kaart gebruik maken.

Bestaande kantoorruimte wordt steeds vaker omgezet naar andersoortige functies, bijvoorbeeld van kantoor naar woning. Leegstand biedt hierdoor voor de markt veel kansen. Het is een mogelijkheid om een gebied in te richten naar de wensen en behoeften van vandaag. Er is namelijk een groeiende vraag naar ruimte in de stad. De gemeente streeft daarom naar een nieuwe en goede invulling van lege bestaande ruimtes in de stad. Leegstaande gebouwen kunnen transformeren naar woningen en werkplekken, maar ook naar onderwijsinstellingen of horeca.

Leegstaande kantoorruimte melden
Alle leegstaande (kantoor)panden die bekend zijn bij de gemeente zijn momenteel opgenomen in de leegstandskaart van Amsterdam. Het betreft uitsluitend leegstand in commercieel en maatschappelijk vastgoed, maar geen lege winkelpanden en geen leegstand in woningen. De leegstand kun je melden bij [email protected]. De gemeente belooft binnen vijf werkdagen te reageren.

Vorig artikelNatuurgras maakt plaats voor kunstgras op sportpark Middenmeer
Volgend artikelBurgemeester sluit pand illegale gokvereniging