Home Cultuur Fahrenheit 11/9 in première bij Kriterion

Fahrenheit 11/9 in première bij Kriterion

0

Donderdag gaat bij Kriterion de documentaire Fahrenheit 11/9 in première. Zoals eerdere films van Michael Moore is deze ook weer gedurfd, komisch en niet op zijn mondje gevallen. Dit keer heeft Moore zijn pijlen gericht op Donald Trump. Ook vertonen we donderdag voor de tweede keer Pulp Fiction in onze nieuwe reeks Kriterion Kiest.

Tekst Bobby Uilen, Kriterion

Fahrenheit 11/9 geeft een provocerende en komische kijk op de tijd waarin we leven. Regisseur Michael Moore onderzoekt in deze documentaire de twee belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk: Hoe zijn we hier in hemelsnaam beland en hoe komen we hier weer uit? De film is een vervolg op Michael Moore’s Fahrenheit 9/11, over toenmalig president George W. Bush en de aanslagen van 11 september 2001. Het verwijst naar de datum waarop Trump officieel tot president van de Verenigde Staten werd verkozen

Een van de laatste dada-kunstenaars is een Nederlander: Dick Verdult, en is de protagonist in de documentaire Het is waar maar niet hier. We vertonen de film zaterdagavond, en daarop aansluitend draait Dick Verdult a.k.a. Dick El Demasiado een live-set in de foyer!

Zondag screenen we eenmalig de bekende en bekroonde animefilm Perfect Blue uit 1997, in samenwerking met het Tropenmuseum als onderdeel van hun Cool Japan-tentoonstelling.

Het thema van de Moderne Klassiekers van oktober is Out of Sight. We leven op deze wereld samen met talloze individuen en groepen, veel van wiens bestaan we ons niet of nauwelijks bewust zijn. In deze reeks Moderne Klassiekers willen we een tipje van de sluier oplichten over uiteenlopende, niet-westerse manieren van leven en beschouwen. Met Charlie’s Country trappen we de maand af!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here