Home Overzicht Feestelijke kennismaking bij Brasserie de Poort

Feestelijke kennismaking bij Brasserie de Poort

0

Brasserie De Poort wil een plek worden voor alle bewoners Indische Buurt. En wat doe je dan? Je organiseert een feestelijke middag. Het ondernemersechtpaar Mark en Saskia Vriesema – de nieuwe gezichten achter De Poort – hoopt dat veel buurtbewoners een kijkje komen nemen. Het feest begint op 1 juni om 16.00 uur.

Zanger Erwin Fillee luistert het programma feestelijk op met zijn levensliederen. Er is gratis koffie en gebak, er zijn leuke activiteiten en voor de jeugd en is er een luchtkussen. Als klap op de vuurpijl kunnen de buurtbewoners meedoen aan een prijsvraag met een hoofdprijs t.w.v. 100 Euro.

Wekelijkse activiteiten
De brasserie gaat samen met de partners wekelijks allerlei activiteiten organiseren. Vanaf 4 juni wordt er iedere maandag een warme maaltijd verzorgd in samenwerking met Civic. Op 7 juni start Resto van Harte met koken en dat wordt muzikaal ingeluid door het koor ‘Zeeburg Zingt’. De vrijwilligers van Resto van Harte bereiden iedere donderdag een lekkere en opvallend betaalbare maaltijd. Op dinsdag is er een spelletjesmiddag. Wil je de buurt verkennen? Dan kun je elke vrijdag meedoen aan een wandeling door de Indische Buurt. Meer informatie of je aanmelden kan bij De Poort.

Nieuwe ondernemers
Mark en Saskia Vriesema nemen als nieuwe ondernemers achter Brasserie De Poort veel ervaring mee. Mark was jarenlang verbonden aan het Leger des Heils. Terwijl Saskia als jobcoach en activiteitenbegeleider mensen hielp met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze willen de brasserie een plek maken die die buurt bij elkaar brengt. Een ontmoetingspunt waar buurtbewoners elkaar makkelijk kunnen opzoeken. Ook daarom krijgt de buitenruimte van de brasserie een nieuwe inrichting.

Iedereen helpt mee
Ymere, ZGAO en de Stadsdeel Oost steunen De Poort door de activiteiten betaalbaar en toegankelijk te maken. Hoverniersbedrijf Van Tol (partner van Ymere) werkt mee aan de herinrichting van het buitenplein. De organisatie van de vaste wekelijkse activiteiten ligt in handen van Civic. Resto van Harte zorgt ervoor dat mensen elkaar ontmoeten door lekker en betaalbaar eten klaar te maken.

Openingstijden
Brasserie De Poort aan het Kramatplantsoen 101 is elke dag geopend vanaf 10.00 uur.