Home Kunst Feestlijke opening van jubilerende Uitmarkt in Oost

Feestlijke opening van jubilerende Uitmarkt in Oost

0

De jubileumeditie van de Uitmarkt speelt zich dit jaar af rond het Oosterdok met onder meer Nemo, het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Scheepvaartmuseum en het Marineterrein. De Uitmarkt komt naar Oost om de binnenstad te ontlasten. Maar het is een uitgelezen gebied om het startsein van het Nederlandse culturele seizoen te geven.

Beeld Bas Uterwijk

Gisteravond keken bijna een half miljoen mensen naar de opening van de veertigste editie van de Uitmarkt. Dit jaar dus op een hele nieuwe locatie: op en rond het Oosterdok. Jörgen Raymann presenteerde de opening en Tania Kross, Wende Snijders en Boris stonden op het hoofdpodium. Een weekend lang kunnen Amsterdammers en bezoekers genieten van meer dan driehonderd gratis optredens.

Op vijfentwintig podia en verschillende hotspots kunnen cultuurliefhebbers nog twee dagen genieten van een uitgebreid programma. Herman van Veen met zijn show ‘Vallen en opstaan’ op het I amsterdam hoofdpodium. In het Conservatorium speelt het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Nationale Opera & Ballet en het Scapino Ballet Rotterdam treden op in het Scheepsvaartmuseum. Bezoek het Boekendorp aan Zee voor de OBA, geniet van het schoonzwemmen in het IJ of bekijk een van de velen sneak previews van het Amsterdam Fringe Festival. En op zondag sluiten we traditioneel af met de Musical Sing-a-Long.