Home Overzicht Festival brengt alle vormen van creativiteit op één locatie samen

Festival brengt alle vormen van creativiteit op één locatie samen

0

Oost is een festival rijker. The Student Hotel City aan de Wibautstraat wordt op 7 en 8 juni omgetoverd tot een speeltuin voor nieuwsgierige geesten. Het Dutch Creativity Festival is het eerste Nederlandse evenement dat een focus heeft op multidisciplinaire creativiteit en connecties legt tussen creatieven in de volle breedte, ongeacht vorm of medium.

Creativiteit is de motor achter alle vooruitgang. Het enige dat de mens onderscheidt van dieren en robots. Of het nu sport, mode, muziek, film, fotografie, architectuur, design, reclame of kunst betreft, elke innovatie start met creativiteit als basisingrediënt. Vanuit die gedachte is Dutch Creativity Festival ontwikkeld. Het programma bevat van innovatieve labs, inspirerende masterclasses en intieme slaapkamersessies met de mensen die in 2019 en ver daarna de creatieve agenda bepalen.

De organiserende organisaties streven ernaar om tijdens Dutch Creativity Festival toonaangevende Nederlandse creatieve professionals, talent en bedrijven te verenigen. Door een uniek platform te creëren, kunnen nieuwe verbindingen worden gelegd en samenwerkingen ontstaan. Bezoekers worden uitgedaagd om te onderzoeken hoe creativiteit impact creëert en een creatieve professionals of merken te laten groeien.

‘Samen met ADCN willen we de Nederlandse creativiteit vieren, door het een alomvattend platform te bieden’, aldus Jason Steere, Chief Brand Officer van The Student Hotel. ‘Het is voor het eerst dat alle vormen van creativiteit op één locatie worden samengebracht. Van art direction en film, tot fotografie, muziek en interieurontwerp, TSH biedt alle disciplines een plek om te inspireren en geïnspireerd te worden. Het programma combineert sprekers, masterclasses en labs met interactieve belevenissen van een breed scala aan onafhankelijke artiesten, merken en agentschappen.’

‘Wij geloven dat creativiteit een machtige kracht is bij het vormgeven van onze toekomst – op alle niveaus in werk en leven’, voegt Dinesh Sonak, Managing Director van ADCN  aan toe. ‘Creativiteit stelt ons in staat om ons menselijk potentieel te vervullen en positieve veranderingen aan te brengen in de wereld om ons heen. Hoe kunnen we meer creativiteit toevoegen aan ons professionele leven? Het festival wordt een speelse belevenis waarbij je kunt leren van enkele van de beste creatieve geesten en ideeën in Nederland.’

Check www.dutchcreativityfestival.nl

ADCN, de club voor creativiteit, en The Student Hotel (TSH) presenteren gezamenlijk het Dutch Creativity Festival.