Home Nieuwsoverzicht Festival Camera Japan barst los in Kriterion

Festival Camera Japan barst los in Kriterion

0
Beeld uit Foreboding, de film die vrijdag te zien is .

Vandaag barst Camera Japan los in Kriterion. Het is het jaarlijks terugkerende festival dat de beste Japanse cinema naar Nederland haalt. Kriterion vertoont twintig uiteenlopende langspeelfilms, en daarnaast is er een randprogrammering bestaande uit een filmbrunch, een expositie met foto’s van Luc Wittebol, Japanse hapjes in de foyer en een kids’ day.

Wij maakten een keus uit de twintig films die deze week in Kriterion te zien zijn.

Room Laundering ルームロンダリング is een luchtige comedy over Miko, een einzelgänger die haar familie verloor toen ze jong was. Ze werkt nu voor haar oom als ‘schoonmaker’: iemand die kort een huis betrekt waar iemand overleden is. De huizen kunnen daarna weer in de verhuur zodat de huisbaas niet aan potentiële huurders hoeft te melden dat de vorige bewoner daar overleden is. Room Laundering is te zien donderdag 4 oktober om 19.15 uur.

Foreboding 予兆 散歩する侵略者 draait vrijdag 5 oktober om 21.30 uur in Kriterion. Etsuko maakt zich zorgen over het vreemde gedrag van haar man. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt dat hij onder de invloed staat van Dr. Makabe Jiro, een buitenaards wezen dat zich voordoet als een chirurg.

Okko’s Inn 若おかみは小学生! Na de dood van haar ouders komt basisschoolleerling Oriko bij haar grootmoeder te wonen, die een herberg/badhuis runt in een klein dorpje. Oriko raakt daar bevriend met de geest Uri-Bo en zijn bonte verzameling monstervriendjes, die Oriko helpen in haar dagelijkse taken in de herberg. Zaterdag 6 oktober om 17.00 uur.

Tokyo Vampire Hotel 東京ヴァンパイアホテル Deze nieuwe film van cultregisseur, kunstenaar en dichter SONO Sion is een verkorte versie van zijn gelijknamige serie, en een terugkeer naar de groteske en kolderieke stijl van films als The Virgin Psychics en Why Don’t You Play in Hell. Zaterdag 6 oktober om 21.30 uur.

A Letter to Momo ももへの手紙 Deze film is te zien zondag om 15.00 uur. Na de dood van haar vader verhuist de 11-jarige Momo samen met haar moeder vanuit Tokio naar het het afgelegen eiland Shio, waar haar familie een huis bezit. In de zolder van het statige huis ontdekt ze drie yokai; eng uitziende monsters waar Momo eerst bang voor is en die haar het huis uit jagen, maar die na een tijdje relatief onschuldig blijken te zijn.

Check alle films van Camera Japan in Kriterion

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here