Home Kunst Festival en film in binnentuin van Café de Tropen

Festival en film in binnentuin van Café de Tropen

0

De binnentuin van Café de Tropen in het Oosterpark is nog een onbekende plek, daar en op de aangrenzende speelweide gebeuren leuke dingen. In augustus kun je er twee keer gratis een film van World Cinema zien. En de binnentuin die grenst aan het Tropenmuseum biedt voor de tweede keer plaats aan Umami Park met magische geuren, kleuren, yogalessen en nog meer moois uit Azië.

Umami Park dat op 9 juli al veel enthousiaste bezoekers trok, is geschikt voor jong en oud, voor trouwe Azië gangers en voor mensen die er nog nooit zijn geweest. Genieten kan sowieso want Umami is het Japanse woord voor ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’; het is een van de vijf basissmaken, samen met zout, zoet, zuur en bitter. Het wordt tegenwoordig vooral gebruikt als superlatief voor mooie en lekkere dingen. In dit geval uit het Oosten. Eten drinken, meubelen, kleding, kunst en noem maar op. Ontdek het allemaal gratis op zondag 27 augustus. Het begint om 12.00 uur en je kunt er tot 20.00 uur terecht.

Openluchtcinema
Deze zomer verandert de binnentuin ook nog eens twee dagen lang in een openlucht bioscoop. Tijdens World Cinema Amsterdam in the Open Air worden films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika vertoond. Dit jaar staat de Afrikaanse cinema centraal; onder de noemer Actual Africa met hedendaagse films. Op het programma bij De Tropen staat op vrijdag 11 augustus de film Newton (India) en op zaterdag 12 augustus de film Wallay (Benin). De films starten als het donker wordt, om ongeveer 21.30 uur. Om de sfeer compleet te maken is na de film een speciale Wallay open air screening afterparty met dj BlackStereo en dj Joenes. Ook hier is de toegang gratis.