Home Overzicht Fietsinnovatie centraal in CycleSpace-paviljoen op FabCity

Fietsinnovatie centraal in CycleSpace-paviljoen op FabCity

0

Amsterdam en fietsen blijven ook in de toekomst onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het CycleSpace-paviljoen in FabCity op de Kop van het Java-eiland staan trends en innovaties op fietsgebied centraal. Tegelijkertijd markeert het de start van CycleSpace als platform voor fietsinnovatie in Amsterdam. Wethouder Pieter Litjens (Verkeer) opende het paviljoen. FabCity is een tijdelijke mini-stad met innovatieve paviljoens en installaties, gebouwd op het Java-eiland in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap.

Beeld Hans Heitgeert

‘Amsterdam is Europese innovatie-hoofdstad 2016′, zei wethouder Litjens bij de opening. ‘En we zijn natuurlijk de fietshoofdstad van de wereld. Als je die twee elementen bij elkaar brengt, heb je een pracht van een combinatie. Ik vind het logisch dat er op FabCity een fietspaviljoen is. Een plek waar CycleSpace de kracht van innovatie en fietsen bij elkaar brengt.’

Je kunt het paviljoen van CycleSpace tijdens FabCity tot eind juni dagelijks bezoeken. In het paviljoen is onder meer de ‘Bicycle Parking Innovation Gallery’ te zien. En zijn bijvoorbeeld testritjes te doen op een speciaal aangelegd fietspad waarbij tegelijk de hersenactiviteit wordt gemeten.

CycleSpace zet netwerken op van organisaties, instellingen, start-ups en andere bedrijven op het gebied van fietsen. Ook ontvangt CycleSpace buitenlandse delegaties in opdracht van de gemeente Amsterdam en organiseert het activiteiten die Amsterdam als fietsstad positioneren.

Zo organiseert CycleSpace om de week de CycleSalon. Op 25 en 26 juni vindt de ‘Cyclehack Amsterdam’ plaats, een weekend vol ideeën om het fietsen in de stad leuker te maken. Het team van CycleSpace bestaat uit kunstenaars, fietsarchitecten, stedenbouwkundigen en startupondernemers.