Home Overzicht Filmtips voor deze week

Filmtips voor deze week

0

Deze week in de bioscopen in Oost, Studio/K aan het Timorplein en filmtheater Kriterion. Maar ook Theater. VrijburchtTips voor het pakken van een filmpje in de buurt.

Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd.

Theater Vrijburcht

Geen filmvoorstellingen in verband met coronamaatregelen

Studio/K

Sing 2 (nl) | 18 en 19 december 15.00 uur | Studio/K

Buster en zijn muzikale vrienden – waaronder Rosita, punkrock stekelvarken Ash, de vriendelijke gorilla Johnny, de verlegen olifant Meena en het uitbundige varken Gunter – proberen binnen te komen bij het kantoor van het wereldberoemde Crystal Entertainment. Dat bedrijf wordt gerund door een meedogenloze wolf genaamd meneer Crystal. In een wanhopige poging om zijn aandacht te trekken, komt Gunter met een buitensporig idee waar Buster mee aan de haal gaat: hij belooft dat de leeuw en rocklegende Clay Calloway in zijn nieuwe show zal optreden.

Lost Daughter | 16 tot en met 22 december om 14.45 uur | Studio/K

Tijdens een strandvakantie raakt Leda (Olivia Colman) geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter. Hun liefdevolle relatie en met name hun luidruchtige en intimiderende familie werken op haar zenuwen. Leda wordt overweldigd door duistere geheimen uit haar eigen verleden en heftige herinneringen aan het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken kreeg. Na een impulsieve actie belandt ze in de onheilspellende wereld van haar eigen geest, waar ze wordt gedwongen de keuzes die ze als jonge moeder heeft gemaakt en de gevolgen daarvan onder ogen te zien. Maggie Gyllenhaal maakt haar regiedebuut met een script dat is gebaseerd op de roman van Elena Ferrante.

Kriterion

Op dinsdag 21 december, de kortste dag van het jaar, vertoont Kriterion om 15.15 uur een selectie aan korte films van afgelopen jaar met onder andere

A Remark You Made | Hanna van Niekerk
Als Amy haar vriend Joshua vraagt om de hoofdrol te spelen in haar film over racisme, gaat ze voorbij aan de gevoelens van Joshua en de stereotypen waar ze onbewust aan bijdraagt. Het jonge paar slaat een pijnlijk traject in, dat hun relatie zwaar op de proef stelt. Joshua vraagt zijn moeder om advies.

Pantser | Jan VerdijkWie kun je tijdens een wereld­wijde pandemie nog vertrouwen? Twee zussen die in gedwongen isolatie leven, vinden het maar verdacht als ineens een man opduikt die hen wil helpen.

Watamula | Kevin Osepa
Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze korte film tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

De ongelooflijke reis (1993) | Kinderklassieker | 26 december 14.30 uur | Kriterion

Voordat de Seavers vertrekken voor een familievakantie naar San Francisco, zetten ze hun huisdieren – Chance, een avontuurlijke Amerikaanse bulldog; Shadow, een wijze golden retriever; en Sassy, een voorzichtige kat – af op de ranch van een vriend. Maar wanneer de dieren zich zorgen beginnen te maken dat ze voorgoed zijn achtergelaten, beginnen de drie samen aan een verraderlijke en spannende reis om hun weg door de Californische wildernis terug naar huis te vinden.

Check www.kriterion.nl | studio-k.nu | Theater Vrijburcht voor verdere programmering.