Home Overzicht Fixation, installatie en performance in CBK

Fixation, installatie en performance in CBK

0

Fixation is de naam van een installatie die is te zien in het CBK. Beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster heeft met de installatie Fixation het decor vormgegeven van zijn nieuwe performance die hij dezelfde naam heeft meegegeven.

Fixation is het vervolg op de performances Turning en Still en is in coproductie met Kunstenlab tot stand gekomen. Op muziek van Diederik de Ceuster en teksten van beeldend kunstenaar Lieke Gobbels, laten de performers Petra Dictus en Arianne Koelemand een reeks associatieve beelden van hunkering en pijn zien. Samen met de muziek van ruisklanken en echo’s van verstilde gitaren wordt er een grillig universum gecreëerd waarin angst en troost samenkomen.

Aanleiding van Fixation zijn de teksten van Lieke Gobbels waarin Ronald de Ceuster het gevoel van verlies herkende. Beiden hebben een dochter verloren. De teksten geven herinneringen vol heimwee weer van het leven van een klein meisje en haar moeder, gezien vanuit het kind dat troost en plezier zoekt bij grote hond K, popje A en Lammetje O.

Liefde
De première van het project Fixation was enige tijd geleden in het Kunstenlab in Deventer. Ronald de Ceuster brengt beweging, klank, tekst en beeld samen in een theatrale performance, zo kon men lezen in de regionale pers. Een theaterstuk in de gebruikelijke van het woord is het niet, het is een totaalbeleving waarbij je ogen en oren tekort komt om het in je op te kunnen nemen. Over verlies gaat de Fixation zeker, maar toeschouwers vonden ook het woord liefde goed samenvatten waar de performance over ging.

De theaterperformance Fixation wordt opgevoerd in het CBK op zaterdag 17 november en op vrijdag 23 november, beide keren van 20.30 tot 21.30 uur. Tickets zijn uitsluitend digitaal verkrijgbaar, via cbkamsterdam.nl of via ronalddeceuster.nl.

Op vrijdag 16 en woensdag 21 november zijn er in het CBK tussen 12.30 en 16.00 uur optredens die gratis toegankelijk zijn. Om 12.30 en 15.00 uur is er een uitvoering van de performance Turning Ball door Petra Dictus. Om 12.45 en 15.15 uur is er een voordracht uit eigen teksten door Lieke Gobbels. En om 13.15 en 15.45 uur is er een uitvoering van de performance Still#1 door Ronald de Ceuster.

Vorig artikelWethouder Groot Wassink op bezoek bij SET op IJburg
Volgend artikelJaap Robben: ‘Zomervacht’