Home Sport&Fit ‘Flevoparkbad blijft bestaan én blijft buitenbad’

‘Flevoparkbad blijft bestaan én blijft buitenbad’

0

Wethouder opende fototentoonstelling ‘Ode aan het Flevoparkbad’ Hij bevestigde daarbij aan de vele belangstellenden dat het bad behouden blijft. En dat het een buitenbad blijft. Zijn toezegging kon rekenen op een spontaan applaus.

Beeld Frederieke Jochems

Zes foto’s uit het gelijknamige boekje van fotograaf Jolande Schotten en journalist Aafke Jochems hangen het hele buitenbadseizoen op het terrein van het bad. Het laat zien wat het Flevoparkbad betekent voor veel mensen, welke band ze met het bad hebben. Wethouder van der Burg heeft ook een band met het Flevoparkbad. Hij vertelde dat hij het zwembad kent sinds zijn jeugd, toen hij het als kind al bezocht. Hij beloofde dit seizoen weer te komen zwemmen, waarschijnlijk voordat hij aan zijn werkdag begint, dus tijdens het Vroegzwemmen van de Vereniging Flevoparkbad.

Vroeg- en Laatzwemmen in Flevoparkbad
De Vereniging Flevoparkbad is in 2014 opgericht om het Flevoparkbad meer te laten bruisen en meer mensen te laten genieten van het mooiste buitenbad van Amsterdam. Een van de activiteiten is Vroeg- en Laatzwemmen: baantjes trekken van maandag t/m vrijdag van 6.30 tot 9.30 uur en van maandag t/m donderdag van 18.30 tot 20.00 uur. Toezichthouders, ehbo’ers en kassamedewerkers zijn vrijwillige leden, voornamelijk buurtbewoners.

Lidmaatschap
Een lidmaatschap van de vereniging kost dit seizoen € 10 p.p. Daarnaast moeten leden in het bezit zijn van de Flevoparkbad seizoenskaart of een 12-badenkaart (geen losse kaartjes) om toegang te krijgen tot het Vroeg- en Laatzwemmen en tot de activiteiten als Swim4Fit en Freediven.

www.verenigingflevoparkbad.nl.