Home Lezen en schrijven FlexBieb en Oba op IJburg gaan meer samenwerken

FlexBieb en Oba op IJburg gaan meer samenwerken

0

De FlexBieb op IJburg startte, net zoals de Oba honderd jaar geleden, als burgerinitiatief. Vanaf deze maand is de samenwerking tussen de FlexBieb en de Oba een feit. Deze twee organisaties gaan hun aanbod voor volwassenen verbreden en verdiepen. Zo wordt de collectie boeken in FlexBieb aangevuld uit de Oba-collectie en het aanbod van culturele en educatieve activiteiten uitgebreid.

De uitbouw van samenwerkingen in en met de buurten van Amsterdam is volgens Oba-directeur Martin Berendse een belangrijke ontwikkeling voor de Oba. ‘We willen bijdragen aan een inclusieve, betrokken stad, waar iedereen gelijke kansen heeft en volledig deel kan nemen aan het maatschappelijke leven. We doen dat inmiddels samen met educatieve, maatschappelijke en culturele organisaties. De samenwerking met de FlexBieb is hier een mooi voorbeeld van.’

De FlexBieb is een stuk jonger en bestaat net zes jaar. ‘Sinds de komst van de Oba naar IJburg, zo’n vijf jaar geleden, hebben we af en toe op projectbasis samengewerkt’, legt Joris Vermeulen, initiatiefnemer van FlexBieb uit. Dat die samenwerking nu vaste vormen aanneemt sluit naadloos aan op ons motto Ont-moeten, delen, versterken.

De samenwerking wordt bezegeld tijdens een bijeenkomst op 6 mei in de FlexBieb. Martin Berendse vertelt aan de hand van het jubileumboek ‘Amsterdammers en hun bibliotheek’ over de geschiedenis van 100 jaar Oba en hoe de Oba meegaat met de tijdsgeest. Andere sprekers zijn Joris Vermeulen, initiatiefnemer van FlexBieb en Ellen Weers, participatiemakelaar van stadsdeel Oost. Zij was vanuit de lokale overheid betrokken bij de start van de FlexBieb.