Home Overzicht Fortius viert haar 25-jarig jubileum

Fortius viert haar 25-jarig jubileum

0

Op 1 juni 1993 kwam er na 75 jaar een einde aan a.s.v. D.J.K. en na 65 jaar een einde aan a.v.v. Madjoe toen de twee clubs, buren van elkaar op Sportpark Middenmeer aan de Radioweg, fuseerden. Samen gingen ze verder onder de naam a.s.v. Fortius. Fortius betekent ‘Sterker’ in het Latijn.

Tekst Jo Haen-van Langen | Foto’s Fortius

Op 1 juni 2018 bestaat a.s.v. Fortius dus 25 jaar. Uiteraard reden voor een feestje maar ook reden om eens extra aandacht aan onze club te besteden. In deze 25 jaar is er op het sportpark van alles gebeurd. Talloze verenigingen die er in de afgelopen jaren hebben gevoetbald zijn óf verdwenen óf met elkaar gefuseerd, zoals a.s.v. Fortius. Al zijn er nog best veel voetbalclubs actief op dit sportpark.

Hoe staat a.s.v. Fortius er anno 2018 voor?
Als club zijn we er trots op dat er diverse spelers, die bij Fortius hebben gespeeld, zijn doorgebroken zoals bijvoorbeeld Ryan Babel, nu spelend bij J.K. Besiktas, en onlangs nog schitterend in het Nederlands elftal. Mbark Boussoufa, nu spelend bij Al-Jazira Club en bij het komende W.K. uitkomend voor het Marokkaanse elftal en Oussama Assaidi die bij F.C. Twente voetbalt. Maar ook Raydell Poepon, Sergio Zijler en Leroy George hebben bij Fortius gevoetbald.

Ryan Babel – D1 seizoen 1997 – 1998.

De Zondag 1 van Fortius, spelend in de 4e klasse, wordt momenteel getraind door Sergio Hellings. Hij is afkomstig van Ajax waar hij 3 seizoenen als assistent-jeugdtrainer heeft gewerkt. Zijn contract is onlangs verlengd. De Zondag 1 is momenteel goed bezig, er zijn nieuwe spelers bijgekomen, afkomstig van de A-junioren.

De Zaterdag 1, ook spelend in de 4e klasse, wordt al -met wat tussen- pozen- 12 jaar getraind door Juan Carlos Alarcon Vidal. Ook zijn contract is onlangs weer verlengd. Er is ook een G-afdeling, die geweldig presteert. Ze zijn al een paar keer gepromoveerd, hebben het vorige seizoen zelfs de ‘dubbel’ gewonnen. En dan zijn er 2 enthousiaste damesteams 35+ die altijd nieuwe leden kunnen gebruiken. Maar ook de jeugdafdeling draait heel goed. Ons paradepaardje is het team 13-1 dat in de 3e divisie speelt, daar uitstekend functioneert en zelfs hoog op de ranglijst staat. Ook de andere jeugdteams  kunnen een aardig balletje trappen, de meeste teams spelen in de hoofdklasse en zijn selectieteams. Dat alles uiteraard dankzij enthousiaste en goeie trainers. Fortius heeft weer een gezicht gekregen en dwingt weer respect af. De jongens zijn trots dat ze hier spelen.
Bij Fortius is echter niet alleen het voetballen belangrijk. Volgens de jeugdcoördinator is het mentale aspect minstens zo belangrijk. Dat je jezelf leert bewijzen, dat je daardoor ook in de maatschappij je ‘mannetje’ staat. En uiteraard respect hebben voor elkaar. Zonder respect geen voetbal! Voetbal is een sociaal gebeuren, een ‘way of life’. En je kunt altijd doorbreken. En volgens hem ‘kan een (slechte) rechtsbuiten altijd nog een goeie bestuurder worden’. De club helpt hierbij door ook naast het voetballen leuke activiteiten te organiseren zoals bijvoorbeeld een kerstdiner voor de jeugd, waardoor het clubgevoel wordt versterkt.

Zin om bij a.s.v. Fortius te komen voetballen? Meld je dan aan bij [email protected] en je krijgt een uitnodiging om eens langs te komen.

Bij Fortius is iedereen welkom, we zijn een multiculturele club, er voetballen momenteel spelers van wel 23 nationaliteiten. We kunnen o.a. nog spelers voor het 1e elftal op zowel zaterdag als zondag gebruiken. Ook is er ruimte voor vriendenteams op zaterdag en op zondag. Wat de jeugd betreft geldt de regel dat je na aanmelding eerst 2x mag meetrainen. En dan wordt er wederzijds gekeken of je kan/wilt blijven. Dat gaat uiteraard in overleg met de ouders, het kind en de leiding van de club. We willen ook nog even kwijt dat de sfeer in de kantine altijd goed is, dat we een topkeuken hebben en dat de kantine op trainingsavonden altijd open is. En zijn er bedrijven die onze club willen sponsoren, heel graag natuurlijk!

Op zaterdag 9 juni viert Fortius het jubileum met een jeugdtoernooi overdag en ’s avonds een gezellig feest voor leden en oud-leden.
Sportpark Middenmeer/Voorland. Ingang tegenover de Jaap Edenbaan