Home Eten&Drinken Francis Travarez kookt bij ‘My Kitchen is Your Kitchen’ in De Tropen

Francis Travarez kookt bij ‘My Kitchen is Your Kitchen’ in De Tropen

0

Elke maand wordt De Tropen omgetoverd tot een tropische comfort zone waar steeds de keuken van een ander tropisch land centraal staat. Chef Hans Ribbens nodigt elke keer een gerenommeerde chef uit die samen met hem een bijzonder menu samenstelt. op 19 mei: The Asian Streetfood Edition.

De gastchef is dit keer Francis Tavarez, chef-kok en founder van Shanghai Bistro, de succesvolle urban bistro in de Van Woustraat in Amsterdam. Deze gepassioneerde chef, hiervoor werkzaam bij tweesterrenrestaurant Bord’Eau in Amsterdam, heeft vorig jaar samen met zakenpartners Tim van Hattem en Corria Houthuizen Shanghai Bistro opgericht. Vanaf de opening zit deze intieme bistro elke dag vol en zijn de reviews lovend.

Aziatische keuken en de Chinese keuken
De gerechten zijn geïnspireerd op de onnavolgbare smaken van China, met een funky twist van chef-kok Francis Tavarez, die begeesterd is van de Aziatische keuken en de Chinese keuken in het bijzonder. Smaak is zijn ultieme uitgangspunt. Zo reisde hij bijvoorbeeld drie maanden naar Singapore om de authentieke Aziatische bereiding van de perfecte ‘pork belly’ onder de knie te krijgen. Dit is de hemel op aarde voor iedereen die houdt van street food en de Chinese keuken! Verwacht overheerlijke dumplings en buns met zinnenprikkelende sauzen. Alles kakelvers bereid door deze meesterchef die overigens een oud-leerling is van Hans Ribbens.

Multi-culinair
‘My Kitchen is Your Kitchen’ in De Tropen staat voor een multiculinaire beleving in een relaxte en ongedwongen sfeer. Een walking diner met geweldig eten in een unieke locatie aan het Oosterpark. Naast de twee chefs zijn twee resident deejays Leroy Rey en deejay Urvin Guillaume in the house. Verwacht een muzikale reis door de tijd met relaxte funk, soul, R&B, jazz, afro, hiphop en boogie met die altijd verassende multiculinaire twist waarbij er later op de avond ook gedanst gaat worden.

Check amsterdamdetropen.nl