Frank Peters: Hoe kom ik over in de media?

0

Rob Zwetsloot laat Frank Peters spreken

Hoe kom ik over in de media? Een vraag op dit moment actueel voor veel politici, want het is weer verkiezingstijd en er wordt op leven en dood gevochten voor een plaatsje in de  gemeenteraad en het bijbehorend inkomen voor vier jaar.

De komende maand zal je ze weer over elkaar zien buitelen in de media, al die lui die vechten om een zeteltje, en hopelijk gaat het er weer ouderwets aan toe met roddel, achterklap, verdachtmakingen, seksuele beschuldigingen en grote en kleine crisissen.

Er zal weer flink geblunderd worden. Er zullen crisissen bezworen moeten worden. De voorlichters, spin doctors, communicatie strategen of hoe al die praatjes makers, luchtfietsers en bellen blazers ook mogen heten hebben er maar een hele klus aan. En verdienen dan ook navenant. Kassa.

Ik heb een gratis advies voor ze, en daarvoor heb ik gesproken met een man die al dertig jaar mediatraining en crisiscommunicatie verzorgd, Frank Peters, een echte Master of Communications zogezegd, die net een boek heeft gepubliceerd onder de titel Media training voor iedereen, waar al die windhandelaars en luchtfietsers in de politiek nog wat van kunnen leren.

Dat laat zich eigenlijk samenvatten in een zin, een gouden regel, een adagium, een wijsheid, die iedereen die in de media komt in zijn of haar oren moeten knopen. Waar nooit van afgeweken mag worden, want dat is een doodzonde en een regel die te allen tijde moet worden toegepast.

Dat gratis advies, die wijze raad, die waarheid als een koe, dat axioma, dat niet alleen voor politici geldig is maar voor iedereen die in de media komt.

Mediatraining voor iedereen van Frank Peters is uitgegeven door Futuro Uitgevers