Home Eten&Drinken Frank Smokehouse gaat verhuizen en opent straks een restaurant

Frank Smokehouse gaat verhuizen en opent straks een restaurant

0

Frank Smokehouse, het kleine winkeltje aan de Oostenburgergracht, gaat begin volgend jaar verhuizen naar een nieuw pand even verderop op de hoek van de Oostenburgervoorstraat. Daarmee wordt ook een droom werkelijkheid. Op de nieuwe locatie begint Frank Heyn samen met zoon Thomas een culinair paradijs met een restaurant, foodbar en café. Ook de winkel verhuist mee, maar de rokerij blijft waar hij is.

Beeld Odette Kleeblatt

‘Ja, het zijn spannende tijden voor het bedrijf’, zegt Frank Heyn. Het is ook een groot project dat zich naast de lopende activiteiten ontwikkelt. Zijn bedrijf oogt klein, maar wat hij produceert is groot als het gaat om kwaliteit en klanten. Gerookt of niet gerookt, het zijn delicatessen. De betere restaurants in Amsterdam en omstreken zijn afnemer van zijn gerookte producten. Een belangrijk deel van de productie wordt geëxporteerd. Maar veel klanten komen ook naar de kleine winkel voor gerookte vis, gevogelte of vlees. Aan een paar tafeltjes kun je er ook ter plaatse van genieten.

De huidige winkel en rokerij aan de Oostenburgergracht..

In een piepklein kantoortje achterin de rokerij vertelt Frank Heyn dat de belangstelling voor het eten van zijn delicatessen in de winkel zo groot is dat ook in het kantoortje klanten zo nu en dan aanschuiven met een bordje van het een of ander. Toen de projectontwikkelaar vroeg of Frank belangstelling had voor van de nieuwbouw om de hoek ging ook zijn kokshart open. ‘We hebben ja gezegd. het is een mooie ruimte van 250 vierkante meter voor een winkel, daarachter een foodbar en café en een grote ruimte voor het Smoke House restaurant. Overdag zijn we open voor een kop koffie, een broodje of een biertje. ’s Avonds aanschuiven voor fine dining. Maar ook kun je er terecht om een heerlijke maaltijd af te halen. Samen met Thomas ga ik koken. De focus ligt op onze gerookte delicatessen, maar we gaan veel meer doen. Gegrilde Label Rouge kip zó van een Franse rôtissoire-grill bijvoorbeeld.’

De winkel en restaurant krijgen een oppervlakte van 250 vierkante meter.