Home Overzicht Frogermonumentje wordt langzaam aan het oog onttrokken

Frogermonumentje wordt langzaam aan het oog onttrokken

0

In de rubriek Gespot in Oost hebben we in een bijdrage van Corrie Groen aandacht besteed aan het ‘Froger-monumentje’, dat – heel verborgen – te vinden is in het Flevopark. Een medewerker van de gemeente wist nu te vertellen dat de plek waar nu het monumentje staat, een opslag van de gemeente is geweest. Daar staat het nog, maar zal straks weer helemaal door de natuur verborgen zijn.

Beeld Corrie Groen

Op de plek van de op gemeentelijke opslag werd van alles bewaard tot oude geveltoppen aan toe. Een paar jaar geleden is alles weggehaald en de zegsman vermoedt nu dat dit zuiltje buiten het hek van de opslag stond, waardoor het is blijven staan. Nu de plek geherstructureerd is, kwam het zuiltje weer tevoorschijn en heeft men het rechtop gezet. Het staat inmiddels dieper ingegraven dan destijds in het plantsoen bij de Zouthaven omdat een fundering ontbreekt.

Inmiddels zijn de ‘tuinmanswerkzaamheden’ afgerond en zijn overal op korte afstand van elkaar kleine, 30 à 40 cm hoge struikjes geplaatst. Als die straks groen worden en opgroeien is er weer weinig van het Froger-monumentje te zien. Het staat dan midden in het groen en er loopt geen pad naartoe. Je zou zeggen dat het om een olifantenpaadje vraagt, want er zullen vast mensen zijn die van het hoe en waarom willen weten.

‘Froger-monumentje’