Home Eten&Drinken Ga eens voor een picknick het dak op

Ga eens voor een picknick het dak op

0

Picknicken op 30 meter hoogte dat kun je op het dak van Hotel Casa 400 bij Nest. Hoog verscholen tussen het groen, een plek voor vreemde vogels, tortelduifjes en kwekkebekken. Stijg uit hoog boven de drukte van de stad in een groene oase waar jij je eigen Nest mag bouwen.

Amsterdam is een rooftopbar rijker en die is te vinden op de achtste etage van Hotel Casa 400. Dit keer geen plek voor chique dames en heren maar een plek waar je gewoon op je blote voeten naar de bar kunt lopen en het lijkt alsof je in je eigen tuin zit. Het is een plek voor de Amsterdammer uit Oost, een stadstuin hoog boven ‘druk’ Amsterdam waar iedereen zijn eigen plek kan opzoeken is het uitgangspunt van Nest geweest. Samen met De Dakdokters en GrownDown Town is dit uiteindelijk gerealiseerd. Twee net afgestudeerde Hotelschool studenten, Joris en Henty hebben de dagelijkse leiding over het terras en zorgen voor een Amsterdamse sfeer.

Rooffood
Groenten en kruiden uit eigen tuin Als je Nest op komt lopen vergeet je meteen de drukte van de stad en sta je letterlijk tussen het groen. Links ruik je dropgras en rechts proef je aardbeien-munt. Het rooffood is een belangrijk onderdeel op het dak en de verschillende groenten en kruiden worden in het eten, de limo’s en cocktails gebruikt. Als er geoogst is, komt er weer wat nieuws. Zo blijven de gerechten afwisselend.

Eenvoudig lekker
Het eten is eenvoudig maar lekker en heeft een ‘picknick gevoel’. Ontbijt met een powerrr pannenkoek, lunch met een stokkie bietenhummus en later op de middag zijn er natuurlijk bitterballen. Maar je kunt ook kiezen voor een iets uitgebreidere hap. ’s Avonds nestel je, je in een van de zitkuilen met een Paloma in de hand kijkend naar de zonsondergang.

Nest in de Eerste Ringdijkstraat 3 is iedere dag geopend van 10.00 tot 23.00 uur zolang het niet regent. Mocht je twijfelen dan kun je op Facebook zien of het dakterras open of gesloten is.