Ga naar de engel en spreek een nieuwjaarswens uit

0

Neem plaats tussen de vleugels, deel je wens via social media met de tag #BeKind2019 en je wordt onderdeel van de officiële nieuwjaarsviering op 31 december op Kop van Java. De engel van Oost staat op de hoek van de Linnaeusstraat en de Eerste van Swindenstraat. In de stad staan zeven engelen. Ze maken onderdeel uit van het Amsterdam Light Festival.

Liesbet Zikkenheim maakte een video-impressie van de engel op de Linnaeusstraat.

De engelen nodigen je uit onderdeel te worden van de lichtinstallaties door tussen de vleugels te gaan staan. De kunstwerken symboliseren licht, warmte en geborgenheid. Op 31 december verzamelen alle engelen zich op de Kop van Java, waar om middernacht tijdens de officiële nieuwjaarsviering de verzamelde nieuwjaarswensen symbolisch worden losgelaten het nieuwe jaar in. Om twaalf uur ‘s nachts is er een spetterende vuurwerkshow.

De engelen zijn gemaakt door OGE Group, opgericht door de Israëlische Merav Eitan en de Duitse Gaston Zahr. Dit kunstenaarsduo heeft voor meerdere edities van Amsterdam Light Festival een kunstwerk gemaakt. Ook dit jaar hebben zij een prachtige bijdrage voor de tentoonstelling geleverd: Light a Wish dat is te vinden op de Herengracht bij de Herenstraat.

Light a Wish van OGE Group verbeeldt het moment waarop de zaadjes zich verspreiden in de lucht, en jouw wens mee de wereld in nemen. De uitvergrote pluizen, twintig in totaal en elk 2 meter hoog, bungelen zachtjes boven de gracht en gloeien regelmatig op.