Home Overzicht Geen besloten evenementen meer in Oosterpark

Geen besloten evenementen meer in Oosterpark

0

Opnieuw heeft het stadsdeel de regels voor het organiseren van grote evenementen in parken tegen het licht gehouden. De bestuurscommissie Oost gaat de burgemeester nu adviseren geen besloten evenementen meer te laten plaatsvinden in het Oosterpark. Dat mag nog wel één keer per jaar in het Flevopark voor een evenement als Appelsap. Ook in Sportpark Voorland Middenmeer mogen voortaan twee grote besloten evenementen plaatsvinden. Daarbij geldt in het vervolg wel een maximaal bezoekersaantal en de zwaarste bassen moeten worden weggefilterd.

Beeld Hans Heitgeert

Op de agenda van de vergadering van de bestuurscommissie stond de evaluatie van de evenementen die vorig jaar in Oost hebben plaatsgevonden. Door de renovatie van het Oosterpark waren bijvoorbeeld Appelsap en Loveland van Oranje uitgeweken naar respectievelijk het Flevopark en sportpark Voorland Middenmeer. Bij een evaluatie eind vorig jaar is gekeken hoe om te gaan met geluid en kosten, op- en afbouwtijden en de omgeving. Daaruit blijkt dat het aantal klachten over evenementen is afgenomen door de samenwerking met de omgeving en een proef met minder zware bassen. Daarna is bij het tweede deel van de evaluatie ingezoomd op de evenementen van vorig jaar. Na verplaatsen van evenementen naar andere locaties in Oost door werkzaamheden in het Oosterpark, bleken er voordelen aan het spreiden van de lusten en de lasten. Het bleek hard nodig om het evenementenbeleid van 2012 te actualiseren.

In de loop van dit jaar komt er een nieuw stedelijk evenementenbeleid waarvoor de bestuurscommissie advies zal uitbrengen. Tot het moment dat het stedelijke beleid ingaat, geldt het stadsdeelbeleid.