Home Overzicht Geen festivals meer in Oosterpark?

Geen festivals meer in Oosterpark?

0

De schade aan het kwetsbare Oosterpark na de manifestatie van de FNV op 1 mei is groot en wordt geschat op 42.000 euro. Of de geplande festivals voor deze zomer door kunnen gaan is maar de vraag. Het gaat dan om Keti Koti en Amsterdam Roots. Wethouder Choho zegt weinig te kunnen doen. Het stadsdeel gaat immers over evenementen in het park. Maar bestuursvoorzitter Ivar Manuel vindt dat die festivals gewoon in het Oosterpark moeten worden gehouden.

Volgens Ivar Manuel zou wel heel wrang zijn om die festivals die zich keurig hebben aangediend, niet door te laten gaan. De bestuursvoorzitter beklaagde zich over de toestemming die de burgemeester voor de demonstratie van de FNV had gegeven. Maar het was dan ook meer dan een demonstratie. Het leek op een compleet festival met te harde muziek en eettentjes. Daarmee overschreed de vakbond de afspraken en moet nu de schade aan het park vergoeden.

De bestuursvoorzitter van stadsdeel Oost, beklaagde zich over de schade aan het park. Die opmerkingen waren tegen het zere been van burgemeester Van der Laan. Op AT5 zegt hij: ‘We moeten gewoon fair en transparant ons werk doen en niet op het moment dat het moeilijk wordt, onnodig tegen elkaar keren. Dat is wat hier in mijn ogen gebeurd is. Dat is wat ik erg betreur, maar dat lossen de stadsdeelvoorzitter en ik wel op.’ Van der Laan haalde ook stevig uit naar de vakbond.

Emine Alberts van de SP vraagt zich nu af of de afspraken die er nu zijn met de komende festivals wel door kunnen gaan. De rol van de SP in de gemeenteraad over de schade in het Oosterpark is echter wel opmerkelijk. Die partij had geen moeite met de FNV-manifestatie in het park en leden van de partij waren volop vertegenwoordigd op 1 mei. Nu stelt zij in de raadscommissie vast dat het overduidelijk is, dat het een dergelijke grote manifestatie niet kan. Zij vraagt nu wethouder Coho te bezien wat er met komendeĀ  evenementen moet gebeuren.